Afbeelding
Foto:

Twensewens op Rijssense markt

RIJSSEN- Doorlopende belangstelling was er op de zaterdagmarkt in Rijssen voor de met een stand en ambulance van de Stichting Twensewens Ambulance. Vele mensen informeerden wat de mogelijkheden en het doel was van deze stichting.

Deze stichting heeft tot doel heeft om mensen met langdurige ziekte en/of mensen in hun(pre) terminale levensfase professioneel liggend vervoer aan te bieden ten aanzien van een bepaalde wens of behoefte. Tijdens de normale ambulancehulpverlening lopen de hulpverleners regelmatig tegen gebeurtenissen aan, waar ze wat meer zouden willen doen voor een terminale patiënt. Want iemand die gezond is heeft duizend wensen, maar iemand die ziek is heeft maar een wens. Er zijn volgens deze hulpverleners nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben afgesloten.

Laatste wens
Om te voldoen aan hun laatste wens willen een grote groep enthousiaste vrijwilligers aan deze groep van patiënten een mogelijkheid te bieden om een gebeurtenis die zij nog heel graag willen meemaken, te realiseren en om de terminale patiënt onder professional begeleiding en zo comfortabel mogelijk vervoer als laatste wens aan te bieden. De vrijwilligers werken kosteloos maar genieten van de dank van hun patiënten. Wel zijn er kosten voor het wagenpark benzinekosten en onderhoud. Deze kosten worden gedekt door organisaties donaties en bijdragen van de voor de stichting georganiseerd evenementen door, bijvoorbeeld scholen en particulieren.

Dick Tukkers