Afbeelding
Foto:

Collecteren als maatschappelijk stage

RIJSSEN – Arjen van den Belt en Thijs Rolleman gaan collecteren voor de Bandwonden Stichting als maatschappelijke stage.

De beide 14-jarige VWO-leerlingen van de Rijssense Fruytierscholengemeenschap hebben zich het lot van de medemens met brandwonden aangetrokken en gaan volgende week met de collectebus langs de deuren.

Ouderen
Om de kloof tussen jong en oud te verkleinen zullen ze zo veel mogelijk gaan collecteren bij de ouderenwoningen. Dat kan bijvoorbeeld zijn op de Wellehof of het Oranjeflat.

Littekenvrij
De organisatoren van de collecte voor de Brandwonden Stichting vinden het geweldig dat jongeren zich inzetten voor een littekenvrije toekomst voor de slachtoffers van branden. Ook worden er nog altijd collectanten gevraagd. Vooral het centrum van Rijssen is een gebied waarvoor nog altijd mensen gezocht worden.

Wie helpt?
De Brandwonden Stichting in Rijssen zit ernstig verlegen om collectanten. Wie mee wil helpen kan zich opgeven bij Ineke Pijffers, telefoon 06 19839626. "We komen nog minstens 15 mensen tekort door ziekte, drukte en studie. Nieuwe collectanten zijn meer dan ooit welkom." Opgeven kan ook via de website www.brandwondenstichting.nl, maar ook telefonisch op nummer 0251 27 55 55. Er wordt naar gestreefd om collectanten in hun eigen wijk in te delen. De organisatie hoopt dat heel Rijssen zich in wil zetten voor een goede collecte. In plaats van geld kan er ook gedoneerd worden per sms of met de QR-code.

Operaties
Jaarlijks worden duizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen met tweede- en derdegraads brandwonden die littekens veroorzaken. Om het leed te beperken zijn vaak talloze operaties nodig. De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in het dagelijkse gevecht met de littekens. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek, steunt artsen en verplegend personeel en zet campagnes op om brandwonden te voorkomen en slachtoffers sterker en weerbaarder te maken.