Afbeelding
Foto:

Klas T4a wint dag naar Politiek Den Haag

RIJSSEN - Klas T4a van CSG Reggesteyn Rijssen heeft een dag naar politiek Den Haag gewonnen. Uit 118 scholen die zich hiervoor aangemeld hebben heeft de Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel mw. Bijleveld-Schouten het lootje van klas T4a getrokken.

"Hier zijn wij ontzettend blij mee", aldus Yvonne Boessenkool, docent Maatschappijleer bij Reggesteyn Rijssen. "Onze leerlingen krijgen zo de kans om de landelijke politiek van heel dichtbij te ervaren". De prijs maakt onderdeel uit van het provincieprogramma 'Overijssel doet mee'.

Politiek
De lokale en landelijke politiek is een belangrijk onderdeel van het vak Maatschappijleer. Zo wordt bijvoorbeeld de gemeenteraad in Rijssen bezocht, of komt de griffier van de gemeenteraad dhr. G. Veerman in de klas om een gastles te verzorgen. Zo ervaren leerlingen zelf hoe het democratische besluitvormingsproces werkt. Aanwezigheid van wethouders, raadsleden en de burgemeester zorgt ervoor dat de kloof tussen de politiek en de jongeren wordt verkleind.

Overijssel doet mee
Vanuit het project 'Overijssel doet mee' betrekt de provincie, samen met ProDemos (voorlichtingsintituut en Huis voor democratie en rechtstaat) de jongeren bij de politiek en democratie. Jaarlijks verloten zij onder scholen activiteiten zoals bijvoorbeeld een gastles, een democratiespel in het provinciehuis of een Statenspel. Dit jaar gaat het om een dag naar politiek Den Haag. Evenals 118 andere scholen in Overijssel had ook Reggesteyn zich hiervoor ingeschreven. Wanneer de klas naar Den Haag gaat is nog niet bekend.