Gemeentebode Jan ten Barge overleden

RIJSSEN – Gemeentebode Jan ten Barge is onlangs op 64-jarige leeftijd overleden.

Hij leed al geruime tijd aan een ernstige ziekte. Ten Barge kwam in 1979 in dienst bij de toenmalige gemeente Holten. Na de fusie werkte hij tot maart 2015 voor de gemeente Rijssen-Holten. Burgemeester Arco Hofland memoreerde Ten Barges overlijden voorafgaand aan de laatste raadsvergadering.

Herfstvakantie op Holterberg

HOLTEN - Het natuurmuseum Holterberg organiseert in de herfstvakantie weer diverse leuke activiteiten.

Iedere dag is er in het natuurmuseum herfstknutselen, er zijn leuke speertochten en in het Bos van Daantje Das kunnen de kinderen op zoek naar paddenstoelen. ?Bovendien is er tot einde van het jaar de interactieve tentoonstelling "Reecapriolen".

Paddenstoelensafari
Maandag 16 en 23 oktober is er voor kinderen een paddenstoelsafari in het Bos van Daantje Das. Na afloop van de tocht krijgen de deelnemers een "Safaridiploma". Deelname: 4 euro per persoon. Het begint om 11.00 uur.

Gezinswandeling
Donderdag 26 oktober is er een gezinswandeling, broodjes bakken en kastanjes poffen. Om 11.00 uur start een gezellige gezinswandeling door de herfstige Holterberg. De start is op het Holterbergplein. De Rangers van het natuurmuseum gaan voorop. Na afloop kunnen de deelnemers op het plein een lekker broodje bakken, kastanjes poffen en natuurlijk is er hete chocolademelk. Deelname aan de wandeling is 4 euro per persoon, incl. broodje bakken.

Nacht van de Nacht
Zaterdagavond 28 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht, nemen de natuur-gidsen en verhalenvertellers van Natuurmuseum Holterberg u mee over de paden van de nachtelijke Holterberg. Het wordt een donkere en mysterieuze tocht door de bossen naar de heide. Onderweg zal de heks van het Numendal Old Minneke mogelijk haar verleidelijke klanken laten horen. Op de heide, waar het echt donker is, wordt u de weg langs de sterrenhemel gewezen waar Cassiopeia en de Dolfijn schitteren. Aanvang: 21.30 uur, deelname kost 7,50 euro (kids 4,50).

Reserveren: tel. 0548-361979 of info@museumholterberg.nl