Afbeelding
Foto:

Maak kennis met elektrisch rijden

RIJSSEN - Wie op zaterdag 28 oktober in Rijssen gaat winkelen kan ook een bijzondere ervaring opdoen: rijden met een volledig elektrische auto.

In de binnenstad is gedurende deze gezellige koopzaterdag van alles te doen en de winkels zijn open tot 21.00 uur. Zeven Rijssense autobedrijven laten dan hun nieuwste volledig elektrische modellen zien. Naast een doorlopende auto-show bij de fontein op 't Schild is er de mogelijkheid om vanaf het plein bij De Hoge Wal zelf een proefrit door het centrum te rijden in een auto naar keuze.

Kinderschoenen
Volledig elektrisch rijden is in Nederland nog een zeldzaamheid; slechts 1 procent van alle verkochte auto's in Nederland was afgelopen jaar honderd procent elektrisch. De Rijssense autobedrijven hopen hier wat verandering in te brengen. Pas wanneer mensen zelf rijden in zo'n volledig elektrisch voertuig snappen ze wat voor bijzondere ervaring dit is. Een elektrische auto is niet alleen fluisterstil maar ook opmerkelijk snel dankzij de moderne technologie. En dankzij steeds betere batterijen hoeft de gemiddelde gebruiker zich geen zorgen te maken over een klein bereik.

Shows
De eerste auto-modeshow bij de fontein is om 14.00 en de laatste om 20.00 uur, meer dan voldoende gelegenheid om de verschillende merken en types te bekijken. Speciaal voor deze koopzaterdag biedt ieder autobedrijf een model aan voor een zeer aantrekkelijk prijs, daarnaast maakt het publiek kennis met de nieuwste modellen voor 2018. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht', zegt Jan Steenbergen namens ondernemersvereniging HABI. Kortom, een gezellige manier om eens een bijzondere proefrit te maken.

Deelnemers
De deelnemende autobedrijven zijn: Renault Munsterhuis, Autobedrijf Otto Voortman / Autohopper Autoverhuur Rijssen, Pouw Rijssen, Hyundai Schippers, Autobedrijf Beltman, Baan Twente en Ford Noordegraaf. Zij maken zich sterk om dit elektrisch rijden tot een succes te maken.