Afbeelding
Foto:

Opening herstructurering industrieterreinin Rijssen

RIJSSEN - Op donderdag 19 oktober vond op het adres Molendijk Noord 90 in Rijssen de officiƫle openingshandeling plaats van de herstructurering van het industrieterrein Celsiusstraat- Molendijk Noord in Rijssen.

De openingshandeling werd verricht door Bert Tijhof, Rob Nijhuis en Alfred Tibben. Deze heren reden samen in een bedrijfsbusje van Nijhuis Bouw door een poort van het verleden naar de toekomst. De opening vond plaats in aanwezigheid van genodigden en buren.

Klaar voor de toekomst
Goede samenwerking tussen ondernemers, bewoners, de provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten leveren een vitaal industrieterrein op dat klaar is voor de toekomst. Zo is bijvoorbeeld de Celsiusstraat voorzien van een gescheiden rioolstelsel waarbij nagenoeg geen schoon regenwater meer wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering.

Hoe was het?
Het vroegere Nijhuisterrein was verouderd. Op het terrein stond een tweetal grote bedrijfshallen met asbest en voormalige (bedrijfs)woningen. Een situatie waarbij ruwweg 40% van het gebied onbebouwd, verouderd en onrendabel was. De reconstructie van de Molendijk Noord en de Oude Veerweg zijn in die tijd, we spreken over 2005 uit de herstructurering gelaten om een goede koppeling te maken met de toekomstige planvorming van het Nijhuisterrein.

Veranderplan
In 2008 is het gestart samen met ondernemers en bewoners met een herontwikkelingsplan waarin ambities en wensen van een ieder in kaart werden gebracht. Om de vaart er goed in te houden werd het bedrijf Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) ingeschakeld en ging de gemeente in gesprek met de provincie Overijssel. De provincie bleek bereid te zijn om subsidie beschikbaar te stellen voor het herstructureren, de HMO heeft een bijdrage geleverd aan de sloop en het verwijderen van asbest.

Resultaat
Bert Tijhof, verantwoordelijk wethouder is trots op het resultaat: "Er is volop ruimte om te ondernemen in Rijssen-Holten. Een mooi resultaat van samenwerking tussen ondernemer Nijhuis, de provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten. Als MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland werken we volgens het motto 'Samenwerken voor elkaar'! De Provincie Overijssel laat schriftelijk het volgende optekenen: Rijssen-Holten heeft met de herstructurering van Molendijk Noord een geweldige prestatie geleverd. Molendijk Noord is nu up to date, uitstekend bereikbaar en sluit volledig aan op de wensen en eisen van de ondernemers. Zij kunnen zich optimaal ontwikkelen. Dit is van groot belang voor de regionale economie en de werkgelegenheid. Overijssel is de meest ondernemersvriendelijke provincie en dit industrieterrein is daar een mooi voorbeeld van!

Dick Tukkers