Afbeelding
Foto:

Maarten Haase

RIJSSEN – De 26 jarige Rijssenaar Maarten Haase is de enige filmer in Rijssen en omstreken die de bedrijfsnaam Filmingenieur voert. Ik vroeg dan ook aan Maarten waar hij op doelde met deze naam.

Volgens Maarten komt deze naam voort uit zijn technische opleiding in combinatie met het werk wat hij verricht. Op de Saxion Hogeschool volgde hij de opleiding Kunst en Techniek. Hierbij leerde hij creativiteit en techniek te combineren en om met deze combinatie een mooi product in de markt te zetten. "Toen ik begon met mijn werk had ik diverse ideeën voor een bedrijfsnaam, maar ik vond dit de meest originele. In de naam Filmingenieur zit dus mijn technische kant en opleiding en tegelijker tijd het creatieve en artistieke wat in mij leeft."

Centrum voor jonge ondernemers
Maarten begon met zijn activiteiten vanuit het Centrum voor Jonge ondernemers in de Citadel in Rijssen in 2014. Een goede tijd aldus Maarten en een uitstekende gelegenheid om een netwerk op te bouwen, met meerdere startende ondernemers op dezelfde werkplek. "Wij konden elkaar helpen en we konden soms gezamenlijke opdrachten uitvoeren. Sinds 2016 werk ik vanuit mijn huis aan het Pottenbakkerserf. Ik werk zowel voor particulieren als op de zakelijke markt. Particulier maak ik trouwfilms en op zakelijk gebied maak ik veel sfeerimpressies van zakelijke evenementen en promo's voor ondernemers voor het gebruik op social media.

Engelse bruiloft
"Mijn werk is zeer afwisselend, ik kom vaak op plaatsen waar je als burger niet zou gauw komt. De ene dag sta je op een bouwsteiger, de volgende dag op een operatiekamer en soms de daaropvolgende dag ben je aanwezig bij een bruiloft. Mijn meest bijzondere bruiloft beleefde ik in augustus van dit jaar. Het was een bruiloft in het plaatsje Hadleigh in het graafschap Suffolk ter gelegenheid van het huwelijk van het Rijssense bruidje Anneke Roosink van de Borkeld met de Engelsman Simon. Ik verbleef daar bij familie van Anneke in Engeland en daardoor kreeg ik veel mee van de voorbereiding op deze bruiloft om dit te filmen. De bruiloft in de kerk van Hadleigh was een combinatie van een wettelijk en een kerkelijk huwelijk tegelijk. Het bruidspaar ontmoette in deze kerk elkaar voor het eerst deze dag. Verder waren er de natuurlijk de 'bridesmaids' (bruidsmeisjes) en een 'best man', (de beste vriend van de bruidegom vergelijkbaar in Nederland met een ceremoniemeester). Tijdens deze bruiloft waren er zowel Engelse als Nederlandse elementen aanwezig en dat was mij een fantastische ervaring", aldus Maarten Haasse.

Dick Tukkers