Afbeelding
Foto:

Groot tekort aan bouwvakkers bij Koers Oost in Enter

ENTER – Het tekort aan vakmensen in de bouw begint ernstige vormen aan te nemen.

Johan Schultink van Koers Oost Bouwdiensten uit Enter zit te springen om personeel. "Wie zich vanmorgen aanmeldt kan 's middags aan de slag. Bovendien is er de afgelopen jaren weinig aanwas van onderop gekomen in de bouwsector. Dat kwam door de slechte situatie in de bouw, maar het werken in bedrijfstak wordt ten onrechte sterk ondergewaardeerd. Veel bouwvakkers zijn in het verleden gaan werken in andere bedrijven. Dat knijpt nu extra door nu de bouw de wind in de zeilen heeft."

De onzekerheden in de bouwsector zijn voorbij. "Wij kunnen voor langere tijd werk garanderen. We betalen salaris conform Bouw CAO, 20 extra vrije dagen en vanaf dag 1 bouwpensioen. Daarnaast wordt werkkleding geregeld en eventueel vervoer." Koers Oost Bouwdiensten zendt niet alleen personeel uit. "We zijn een gezond bedrijf waar het goed werken is, waar erbij hoort en waardering krijgt. Ook bij ons een borrel voor de bouwvak en een kerstpakket. Je bent bij ons zeker geen nummer. We hechten sterk aan persoonlijk contact, anders hou je je mensen in deze tijd al helemaal niet meer vast."

De nieuwe vestiging van Bouwdiensten zendt op dit moment meer dan 50 bouwvakkers uit. "Dat aantal moet in de toekomst sterk uitbreiden. Over alle vestigingen heeft Koers Oost wekelijks zoon 500 uitzendkrachten aan het werk. De personeelsvraag van onze klanten bereiden we heel goed voor. Dat voorkomt teleurstellingen. Je moet je klant heel goed kennen, zodat er ook de juiste mensen bij kunt zoeken."

Werkgevers kunnen van Koerst Oost Bouwdiensten ook gemakkelijk personeel overnemen. "Een voordeel voor de vakkracht is dat dit de kans vergroot op een contract bij één van onze opdrachtgevers," zegt Schultink, die met Koers Oost de afgelopen jaren een hoge vlucht heeft genomen. "Daarom hebben we voor de bouwsector ook een aparte vestiging gemaakt in Enter. Werknemers en werkgevers zien ook steeds meer voordelen, want een uitzendbureau is een prima springplank naar een vaste baan. Werkgevers zien ook hoe onze mensen functioneren en als iemand goed bevalt, dan ga je met hem in gesprek om hem of haar voor vast binnen te halen."