Afbeelding

Sportclub Daarle – Sportclub Rijssen 3 – 2

RIJSSEN – Zaterdagmiddag treden de mannen van Gerald Willems aan tegen Sportclub Daarle. Winst vandaag betekent aanhaken bij de top, maar Daarle is een lastige tegenstander.

Daarle won tot nu toe alle wedstrijden, waaronder van DKB. Ook Sportclub won de laatste wedstrijden en liet het team ongewijzigd. De teams spaarden elkaar niet. Daarle speelde iets beter kreeg enkele goede kansen. De eerste aanvalsgolf kon Sportclub doorstaan, maar in de zesde minuut moest Ronnie Nijland toch toezien hoe Kamphuis de bal inkopte.

Eerste treffer
In de 22-ste minuut wilde Tijs Theijink scoren na een mooi stiftje van Maxim van Straaten, maar Daarledoelman duwde de bal met zijn pink nog net naast de paal. Rust: 1-0. Na rust het zelfde spelbeeld: een aanvallend Sportclub en een Daarle dat op de counter speelde. Gerald Willems vond het tijd om Evan Aaalderink te wisselen voor Marthijn Scottert. In de 64-ste minuut een goede aanval van Daarle, maar de spits miste jammerlijk.

Wissel
Daarna kopte Marcel Dangremond rakelings over. Nogmaals een wissel. Theijink exit en Roessink erin. Dan scoort Daarle: 2-0. In de 86-ste minuut speelt Kybhar Kobakiwal zich na een corner vrij en schuift de bal keurig tegen de touwen. Sportclub gelooft er weer in en start een slotoffensief. Dat levert in de 91-ste minuut de gelijkmaker op: 2-2

Goede kansen
Nieuwe kans voor Sportclub, maar die wordt uit de doelmond gehaald en hard naar voren getrapt. Ronnie kan deze bal niet goed verwerken, waarna de spits van Daarle teruglegde op de vrijstaande Kamphuis, die de in de 96-ste minuut de bal binnentikt: 3-2

Zuur
Nadat Sportclub had afgetrapt floot scheidsrechter Zagers af. Een wedstrijd vol strijd met een verrassend verloop en een voor Sportclub zure uitslag.