Het mysterie van de nacht

RIJSSEN - Natuurmuseum Holterberg organiseert zaterdag 28 oktober, tijdens de 'nacht van de nacht' het 'mysterie van de nacht'.

Bijna nergens is het echt donker tegenwoordig. Donkere nachten zijn belangrijk voor het welzijn van de natuur en daarnaast zijn deze nachten natuurlijk ook erg mooi om te beleven. De gidsen en verhalenvertellers van Natuurmuseum Holterberg nemen u mee over de nachtelijke Holterberg. Op zoek naar de sterrenbeelden Cassiopeia, de Dolfijn maar ook naar Old Minneke, de gevreesde heks van het Numendal en andere mysteries die het donker biedt.

Programma
De avond begint om 21.30 uur in het natuurmuseum met een inleiding, waarna de donkere Holterberg wordt opgezocht. Het programma zal ongeveer eindigen om half twaalf. Kosten: volwassenen: 7,50 euro. Kinderen: 4,50 euro. Inclusief een drankje onderweg. Reserveren: tel. 0548-361979 of info@museumholterberg.nl. Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12 Holten. Kijk ook op: www.museumholterberg.nl

Spreekuur OV

RIJSSEN - Het maandelijks inloopspreekuur voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer wordt op donderdag 9 november weer gehouden.

Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan en hoe plan ik mijn reis? De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat over deze en meer vragen. Het spreekuur is van 14.00 tot 15.30 uur. Locatie: Bibliotheek, Kerkstraat 4, Rijssen.