CDA Hellendoorn stelt lijst vast

HELLENDOORN - De leden van CDA Hellendoorn hebben in een prima bezochte ledenvergadering unaniem de 53-jarige Anchela Mak-van Petersen uit Hellendoorn gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Anchela Mak is sinds 2010 raadslid voor het CDA in de Hellendoornse gemeenteraad. De volledige kandidatenlijst wordt in december door de leden vastgesteld.

Tijdens deze ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma 'Samen Leven' vastgesteld. In het programma wordt veel aandacht geschonken aan duurzaamheid, betaalbare sociale woningbouw, goede en bereikbare (ouderen-)zorg, goede voorzieningen in alle kernen, recreatie, landbouw en natuur en het stimuleren van een gezonde levensstijl. Het CDA pleit voor een rookvrije generatie en wil daarom roken in en op gemeentelijke sportaccommodaties tegen gaan. De mogelijkheden van zondagopenstelling van winkels wil het CDA per plaats in nauwe samenwerking met ondernemers verkennen.

De leden zijn enthousiast over de keuze van de lijsttrekker en het verkiezingsprogramma, waarin veel aandacht is voor mens en samenleving en daarom de titel "SAMEN LEVEN" heeft gekregen.

Het CDA heeft vertrouwen in een goede verkiezingsuitslag en wil ook in de volgende raadsperiode graag weer deel uitmaken van het gemeentebestuur van Hellendoorn.