Afbeelding
Foto:

Stichting Wereldtijdpad kijkt naar de toekomst

RIJSSEN - Veel inwoners komen er langs, maar niet iedereen is er bekend mee: het Wereldtijdpad. Dit pad omvat een serie wandelroutes tussen Rijssen en Holten waarbij de geschiedenis in de brede zin centraal staat.

Het Wereldtijdpad bestaat in 2019 al weer tien jaar. De opzet van de paden is dat er voor ieder jaartal van onze jaartelling een paal staat. Naast het jaartal is er ook een kubus met informatie geplaatst bij iedere paal waarop feitjes over dat jaar staan. Een wandeling - doorgaans tussen de 4 en 10 kilometer - is dan ook een echte reis door de tijd. Naast de palen zijn er ook informatieborden geplaatst met nog meer achtergrondinformatie.

Veel werk
Dankzij vrijwilligers worden jaarlijks de paaltjes en andere aspecten van het Wereldtijdpad onderhouden. Zij zijn onmisbaar voor het voortbestaan. Naast de vaste vrijwilligers werden er ook tijdens NL Doet werkzaamheden verricht, met dank aan zo'n 40 gelegenheidsvrijwilligers. Het pad is ook vaak gastheer voor thematische wandelingen en evenementen, zoals de Lutherwandeling afgelopen dinsdag, waarbij de 500-jarige invloed van Maarten Luther centraal stond.

Plannen
Er zijn ook al plannen gemaakt voor komend jaar. Zo wil de stichting zich voorbereiden op het 10-jarig bestaan in 2019, maar ook al vast enkele concrete punten oppakken. Zo krijgt de website, www.wereldtijdpad.nl, een grondige renovatie zodat deze in ieder geval niet in het verleden blijft steken. Daarnaast wil de stichting komend jaar divers groot onderhoud plegen, een historische verjaardagskalender realiseren en vijf nieuwe themawandelingen houden. De organisatie nodigt iedereen uit om eens een leuke wandeling te maken. Wellicht leert u nog iets over bijvoorbeeld uw eigen geboortejaar. Signaleert u onderweg een probleem? Geef dit dan door via info@wereldtijdpad.nl