Afbeelding
Foto:

Riessense Mirreweenterhoorns van start

RIJSSEN – De Riessense Mirreweenterhoornbloazers hebben hun midwinterhoorns weer van de spijker gehaald.

Afgelopen donderdagavond was de eerste repetitie. Voorman Roelf Wolterink en secretaris Gerard Leusman hadden hun midwinterhoornisten bij elkaar geroepen in de grote garage van de secretaris aan de Handelsweg. Er werd binnen geoefend, want officieel mag er tot de eerste Adventszondag 3 december niet buiten geblazen worden.

Binnenshuis
Uiteraard mag het hele jaar door binnenshuis geoefend worden, maar dat kan voor huisgenoten gehoorproblemen opleveren. Vandaar dat Gerard Leusman zijn moeder, Ineke Leusman, die ook fervent midwinterhoorniste is, de garage ter beschikking stelden. De eerste oefensessie werd ook door Ineke geleid. Over de beginresultaten waren de deelnemers in elk geval niet ontevreden. Nieuwe midwinterhoornisten zijn van harte welkom.

Pelmolen
De Riessense Mirreweenterhoornbloazers tellen 20 leden. Op de maandagavonden wordt van 18.30 uur tot 19.00 geblazen in de parkeergarage onder het gemeentehuis. "De akoestiek is daar geweldig," zegt Leusman. Daarnaast wordt op donderdagavond geblazen vanaf de top van de Rijsserberg, vanaf het terras van hotel De Sallandse Heuvelrug én vanaf het Witte Veldje. Zaterdag 23 december zijn de midwinterhoornblazers present bij de Pelmolen.

Carillon
Dit jaar zal mogelijk ook hoog van de Schildkerktoren worden geblazen. Er is contact gelegd met beiaardier Jan-Geert Heuvelman m te bekijken of er een gezamenlijk concert in zit. Heuvelman heeft in eerste instantie positief gereageerd op het idee. Er wordt nu bekeken hoe de bijzondere combinatie van midwinterhoorn en carillon zo goed mogelijk gestalte kan worden gegeven.

Afroep
De Riessense Mirreweenterhoorbloazers zijn ook op afroep beschikbaar voor eindejaarsevenementen. Daarvoor kan contact worden opgenomen met de secretaris via de Facebookpagina en via de site http://midwinterhoorn.webs.com/