Afbeelding
Foto:

Drie ondernemers presenteren Rijssense wijnlijn

RIJSSEN – Er is sinds kort een echte Rijssense wijnlijn waarvoor enkele wijndeskundigen de handen ineen hebben geslagen.

Wijnbouwer Gertjan Voortman van Wijngoed Gelders Laren zocht contact met Tineke Horst (tweede van rechts) en Monique Woesthuis (uiterst rechts) van Drankenspeciaalzaak Horsthuis uit Rijssen én Guido Meinders van restaurant 't Brodshoes. Oud-Rijssenaar Voortman (tweede van links) zegt dat de tijd rijp is voor een mooie Nederlandse wijnen.

Nieuwe rassen
"Dat komt door het ontwikkelen van nieuwe rassen. Dat is eigenlijk al begonnen in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw in Duitsland. Duitsers stellen hoge eisen aan de kwaliteit en de zuiverheid van hun wijnen. Vandaar ook dat bestrijdingsmiddelen en andere chemische stoffen daar uit den boze zijn, is men beginnen te zoeken naar sterke druivenrassen."

Solaris
Voortman is in 2006 gestart met de aanplant in Laren en in 2009 was de eerste oogst. Nu is het dan zo ver om met een eigen karaktervolle witte wijn op de markt te komen met de veelbetekenende naam Solaris. Daarvoor heeft hij contact gezocht metGuido Meinders en samen hebben ze een Nederlandse wijnlijn voor 't Brodshoes gemaakt. Ook de dames Horsthuis hebben de Solariswijn in hun assortiment opgenomen.

Smaak
Volgens Guido Meinders (uiterst links) is Solaris een wijn met een pure, volle smaak. "Een lekker zomerse wijn, die ook in andere seizoenen mooi te combineren is met gerechten met een uitgesproken smaak." Voortman is in staat om per jaar zo'n 9000 tot 12.000 flessen te kunnen leveren. En hij levert niet alleen aan Brodshoes, maar ook aan een restaurants van naam als de Librije in Zwolle en de Swarte Ruyter in Holten.

Leukste
Horsthuis Drankenspeciaalzaak, door het winkelend publiek betiteld als de leukste winkel van Rijssen, is blij met de wijn van Gertjan Voortman. "We willen een breed assortiment zodat onze klanten wat te kiezen hebben, maar we lopen niet zo maar overal mee weg. Mensen leren ook steeds beter wijnen te waarderen, maar met deze wijn zal het zeker lukken. Het is een mooi Nederlands product dat we graag willen verkopen," aldus de dames.