Afbeelding
Foto:

Rijssense bakkers en slagers in Vensters 2

RIJSSEN – Bakkers, slagers en melkboeren zijn prominent aanwezig in het nieuwe boek Vensters op Rijssen 2.

Alles wat vroeger met levensmiddelen aan de deur kwam is door de schrijversgroep van de Stichting Historisch Oarfgood Riessen uitgebreid beschrijven in het nieuwe boek. Op de foto poseren ze bij de maquette van het oude Schild in het Rijssens Museum. V.l.n.r. Gerrit Dannenberg, Wim ter Harmsel, Gerrit ten Wolthuis, Jan Slofstra, Karel van der Meer en Gerrit Kraa.

Volgens voorzitter Jan Slofstra zegt dat er voor deel 2 weer genoeg stof bleek te zijn. "Steeds komen er weer mooie verhalen boven water. Zeker ook als je de wat meer nabije geschiedenis neemt. Bijvoorbeeld, de levensmiddelenbranche is de afgelopen 50 jaar in hoog tempo veranderd. Bakkers zijn er nog steeds, maar het aantal slagers is gedecimeerd en de melkboeren zijn helemaal verdwenen. Hoe dat zo gekomen is, staat in ons nieuwe boek."

Het boek kan bij voorintekening besteld worden bij de Rijssense boekhandels, het Rijssens Museum en bij penningmeester Wim ter Harmsel van Historisch Oarfgood Riessen, G. A. Brederodestraat 14, 7461 ZT Rijssen, e-mail: w@terharmsel.nl en telefoon 0548 515011.