Afbeelding
Foto:

Optreden Wilhelmina in Parkgebouw

RIJSSEN - Muziekvereniging Wilhelmina uit Rijssen geeft komende zaterdag 4 november, onder leiding van Wout Ligterink, een sprankelend concert samen met Gé Reinders en Syb van der Ploeg.

Een Limburger en een Fries, die in het midden samen worden gebracht door een Twents orkest. Dat kan niet anders dan een bijzonder contrastrijk concert worden. Gé Reinders en de Blaasmuziek: dat zijn twee handen op één buik. In 1999 nam hij zijn grootste hit op: "Blaosmuziek". Deze bijna symfonische climax van ruim 3 minuten werd een klassieker. Sindsdien nam zijn carrière een vlucht: een gouden cd voor 'Blaos mich nao hoes', een Edison voor 'Blaos mich 't landj door'. Syb van der Ploeg is natuurlijk bekend als frontman van De Kast, maar deze muzikale duizendpoot speelde ook in diverse musicals én was te zien in 'De Beste Zangers van Nederland'. Samen toerden zij vorig jaar langs de theaters met hun voorstelling Noord-Zuidlijn. Wilhelmina wist hen nog één maal te strikken voor een gezamenlijk optreden, waarbij uiteraard de bekendste hits van beide zangers niet zullen ontbreken.

Kaarten
Aanvang 20.00 uur. Tickets kosten 14 euro, exclusief 50 cent verenigingskosten. Deze zijn verkrijgbaar via www.parkgebouw.nl of aan de theaterkassa (op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur).