Afbeelding
Foto:

CSG Reggesteyn zet de deuren open!

NIJVERDAL/RIJSSEN - Zit je in groep 8 van de basisschool? En wil je nu eindelijk eens zien hoe het gaat op het voortgezet onderwijs? Of gaat uw zoon of dochter straks naar de brugklas en wilt u meer weten over wat CSG Reggesteyn voor u en uw kind kan betekenen? De komende maanden organiseert Reggesteyn verschillende informatieavonden, experiencedays en doedagen. Zo kunnen ouders en kinderen niet alleen horen, maar ook beleven wat Reggesteyn te bieden heeft.

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor zowel ouders als de kinderen een bijzondere stap. Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk. Reggesteyn organiseert daarom op alle vestigingen activiteiten voor de toekomstige leerlingen. In Nijverdal (zowel de Willem de Clercqstraat als de Noetselerbergweg) organiseren we zogeheten 'doedagen', dit jaar op de vestiging Willem de Clercqstraat. In Rijssen noemen we dit de 'experiencedays'. Tijdens deze dagen gaan de leerlingen met hun klas naar verschillende vakken om te kijken, te doen en te maken. Kortom: een dagje meelopen en sfeer proeven op Reggesteyn!

Informatieavond
Voor u als ouders/verzorgers organiseert CSG Reggesteyn op dinsdag 7 november, donderdag 9 november, dinsdag 14 november en donderdag 16 november informatieavonden. Tijdens deze avond komt u meer te weten over CSG Reggesteyn in het algemeen. Bijvoorbeeld wat kan ik verwachten als mijn kind naar het vmbo, havo, vwo, technasium of gymnasium gaat? Maar ook meer specifieke onderwerpen komen aan bod, zoals omgaan met dyslexie, leerlingbegeleiding, zorg en remedial teaching. En uiteraard is er volop gelegenheid om met de mentoren te praten en uw vragen te stellen. Let op: deze avond is alleen bedoeld voor ouders en verzorgers! In januari 2018 organiseren we in alle vestigingen een Open Huis, waar we zowel alle ouders als de kinderen graag samen van harte welkom heten. Een overzicht van alle doedagen, experienceday, informatieavonden én de data van het Open Huis vindt u elders in deze krant.

Infoavonden
De informatieavonden voor ouders staan gepland op: dinsdag 7 november 2017, locatie Willem de Clercq in Nijverdal. En op donderdag 9 november 2017, locatie Noetselerbergweg, Nijverdal. In de locatie in Rijssen zijn de informatieavonden op dinsdag 14 november en donderdag 16 november. De inloop op alle vestigingen is vanaf 19.15 uur, het programma begint om 19.30 uur.