Afbeelding
Foto:

Reünie Banisschool Rijssen door groep 65-jarigen

RIJSSEN - Tweeënvijftig voormalig basisschoolleerlingen van groep 8 van de Banisschool in Rijssen, geboren in het jaar 1952, hielden voor de derde keer een reünie in de Molenhoek. De vorige bijeenkomsten vonden plaats in de jaren 1989 en 1999. Het was daarom ook de hoogste tijd voor een herhaling.

Op deze derde reünie werd eerst de 100-jarige oud-onderwijzeres mevrouw Fraassen van huis opgehaald, zij arriveerde als eerste in de feestzaal. Zij werd al snel vergezeld met haar oud-leerlingen. Om 19.00 uur was de zaal gevuld met oud-leerlingen die allemaal de eerbiedwaardige leeftijd van 65 jaar hadden bereikt. Natuurlijk was er vervolgens de koffie met het Rijssense hartje. De avond werd voortgezet met een voortreffelijk buffet van de firma Elferink uit Wierden, en een ijsje na als toetje.

Herinneringen
Onder het genot van enkele hapjes en drankjes volgde er een lange en gezellige nazit waarbij vervolgens allerlei oude herinneringen en anekdotes de revue passeerden. Er werd genoten van het weerzien en de verhalen die de oud-leerlingen met elkaar deelden. De organisatie van deze reünie was in handen van Henk Harbers, Jenny Wessels, Gerry Averesch en Willemien ter Keurst. Na afkoop van deze gezellige reünie kregen de organisatoren de volgende vraag: ''wanneer gaan we nu samen nog eens op een schoolreisje'?'

Dick Tukkers