Afbeelding
Foto:

Scholieren Talentrijk
bij lokale omroep HOi

NIJVERDAL - De leerlingen uit groep 7/8 van basisschool Talentrijk kropen onlangs in de huid van journalisten en programmamakers. Ze draaiden een dagje mee bij de lokale omroep HOi. Het doel was om zelf ervaring op te doen met het maken van nieuws, in het kader van hun recente projectweek. Een leuke en bijzondere uitdaging.

Een bezoekje aan de studio van de lokale omroep ligt dan voor de hand. En wat is er leuker om daar dan ter plekke zelf een échte televisie-uitzending te maken. Het programma dat de leerlingen hebben gemaakt is van maandag 6 tot en met donderdag 9 november dagelijks vanaf 19.00 uur te zien op HOi tv. Of via livestream (ga naar www.hoimedia.com) voor wie HOi tv niet rechtstreeks kan ontvangen. Als volleerde nieuwsmakers gingen de leerlingen in de HOi-studio aan de slag. Gasten werden uitgenodigd, camera's werden opgesteld en interviews werden voorbereid in het decor van tv-nieuwsprogramma HOi Centraal.

Gasten
Burgemeester Anneke Raven werd het hemd van het lijf gevraagd over hoe haar werkdag eruit ziet en welke hobby's ze heeft. Riekus Dekker van de Voedselbank moest komen uitleggen hoe het eten wordt ingezameld en hoe de klas eventueel zou kunnen bijdragen aan dit goede doel. Ramon Zomer werd geïnterviewd over zijn tijd als profvoetballer en aan Linda Espeldoorn van deze krant werd om uitleg gevraagd over hoe Hart van Nijverdal precies tot stand komt.

Onder de indruk
Na een inspirerend dagje televisie maken waren de nieuwsmakers van de toekomst diep onder de indruk van wat je als omroepprofessional zoal meemaakt. "Zijn wij nu beroemd?", vroegen sommigen zich na afloop af, "dit was wel heel spannend."

Talentrijk
Talentrijk is volgens lerares Chantal Modderkolk de enige IPC school in Nijverdal. "Bij ons staat effectief leren
centraal en dat stimuleren we bij onze leerlingen door boeiende, actieve en zinvolle lessen aan te bieden. Op school hebben ze zich verdiept in de theorie rondom het nieuwsmaken en bij HOi kregen ze alle gelegenheid om dat in praktijk te brengen. Dat maakte onze projectweek tot een groot succes en de samenwerking met HOi voor herhaling vatbaar", aldus een enthousiaste Modderkolk.