Afbeelding
Foto:

Geslaagde 30e Diepe Hel Holterbergloop

HOLTEN - De eerste zondagse editie had een recordaantal deelnemers De organisatie noemt zichzelf 'een van de mooiste hardloopwedstrijden van Nederland'.

De Diepe Hel Holterbergloop is een uniek evenement. De organisatie heeft er dit jaar ook weer alles aangedaan om er een perfecte dag van te maken. 'Het weer was minder mooi ten opzichte van het perfect weer van vorig jaar, maar gelukkig mocht dat de pret niet drukken', aldus Hans Stokvis, de nieuwe voorzitter van de organisatie. 'Nieuw dit jaar bij de alweer 30e editie was de invoering van de nieuwe afstand halve marathon en een zogeheten Waypoint Diepe Hel Challenge.'

Sans-Online 5 km
De Sans-Online 5 km is een pittige 5 km loop die via de Toeristenweg een klim heeft naar de Holterberg toe. Bijna 750 deelnemers zijn gestart op deze afstand. Snelste heer was Nick Marsman met een tijd van 15:54 minuten. De snelste dame was Aline Kootstra met een tijd van 18:47 minuten

Hemink 10 km
Bij het Koningsnummer van de Diepe Hel Holterbergloop startte dit jaar maar liefst 2.000 deelnemers en was daarmee ruim voor de sluitingsdatum vol. Winnaar bij de heren was Eric Kiptanui uit Kenia met een tijd van 28:50 minuten Bij de dames was Rachel Klamer de snelste met een tijd van 34:00 minuten. 'We waren blij verrast dat Rachel voorafgaand aan de wedstrijd ons benaderde of ze nog mee kon lopen. Zulke toppers ontvangen wij graag'.

Tastoe Halve Marathon
Zo'n 1.000 hardlopers stonden aan de start van de allereerste halve marathon in de geschiedenis van de Diepe Hel Holterbergloop. Het heen-en-weerparcours over de complete Holterberg zorgde voor genietende lopers. Snelste heer was Wouter Jansen met een tijd van 1:17.15. De snelste dame was Ydwine van der Veen met een tijd van 1:28.20.

Waypoint Diepe Hel Challenge
Nieuw element tijdens het event was de Waypoint Diepe Hel Challenge. De snelste dame en heer op het segment vanaf de top van de Diepe Hel, tot aan de top van dubbele klim, die tussen Plaggenweg en de Panoramaweg ligt, wint een geldbedrag van maar liefst 150 euro. 'Deze pittige afdaling en klim is zo'n 2 km lang en wordt automatisch gemeten via de Mylaps chip in het startnummer onder alle deelnemers op de afstanden Hemink 10 km en Tastoe halve marathon'. De gelukkige winnaars van het geldbedrag op de Hemink 10 km zijn Mande Bushendich uit Uganda en Rachel Klamer. Op de Tastoe Halve Marathon zijn dat Wout van den Boom en Ydwine van der Veen.

Foto: Annauf.nl