Afbeelding
Foto:

Kunstenares opent atelier aan de Molendijk-Zuid

RIJSSEN- Op 30 september opende de veelzijdige kunstenares Truus van der Vliet haar atelier 'de Molen' aan de Molendijk Zuid 3, naast de molen van Slaghekke.

Zij vervaardigde een uitgelezen keur van schilderijen en ze is een voorbeeldig beeldhoudster, daar getuigen de tentoongestelde werken in haar atelier van. Haar werken zijn volledig uniek, van zowel haar kunstvoorwerpen als van haar schilderwerken maakt ze maar een enkel exemplaar. Zij was als tiener al actief met het maken van corsages en het maken van kleren voor haar poppen en op jonge leeftijd was ze op de fröbelschool al de rechterhand van haar juf. Nadat haar kinderen groter werden volgde ze een cursus in het maken van beelden bij de bekende kunstenaar Henny Zandman uit Diepenheim, die haar de kunst van het vak bijbracht. Ze maakt zowel bronzen als marmeren beelden. Aangezien het hakken van het beeldmateriaal marmer en het schuren en polijsten van deze grondstof nogal een zwaar werk voor haar werd, is deze veelzijdige kunstenares overgegaan op het vervaardigen van schilderijen. Ze ontvangt nog altijd regelmatig les van de begenadigde schilder Henk Mulder uit Holten, die haar de fijne kneepjes van het vak bijbracht.

De fraaie beelden en schilderijen van Truus van der Vliet zijn een lust voor het oog. Wie interesse heeft in het werk van deze begenadigde kunstenares is van harte welkom in haar atelier aan de Molendijk Zuid op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Op andere dagen en tijden is zij telefonisch bereikbaar op 06 30 13 37 40 en bij geen gehoor op: 06 21 23 81 38.
Dick Tukkers