Rijssense koren zingen in Nijverdal

NIJVERDAL - Op vrijdag 24 november wordt er in de Regenboogkerk, Grotestraat 127 in Nijverdal, door jeugdkoor Jubilate en gemengd koor Cantica uit Rijssen een koor-en samenzangavond gehouden voor Stichting Jacob's Well educatie & zorg.

Dit is een interkerkelijke stichting die structurele hulp levert middels opvang en onderwijs aan wezen en jongeren met een beperking in noord-oost Roemeniƫ, vanuit een christelijke identiteit, ongeacht geloofsrichting of politieke overtuiging. De Bijbel, Gods Woord, is de basis, de bron waaruit zij handelen. De koren staan onder leiding van Otto Zwolsman (Jubilate) en Edwin Velvis (Cantica).

Intermezzo
De organisten Han Beverdam en Jorrit Woudt zullen hun aandeel leveren op het prachtige Mense Ruiter-orgel. Ook wordt er een muzikaal intermezzo verzorgd door Annemiek Morsink, fluit; Laura Paalman, viool en Andrea Poortman, piano. Ouderling D. Visser zal de opening en sluiting verzorgen. De toegang is gratis en er zal een collecte worden gehouden die in z'n geheel voor de stichting bestemd is. De avond begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom! Kom eens ervaren hoe deze mooie muziek het beste tot zijn recht komt in een passende kerk met goede akoestiek.

Team Energie in Balans pakt mooie titel in Dinxperlo

RIJSSEN - Bij de Adventure Race in de Achterhoek hebben Eva de Vos uit Nuland en Rijssenaar Arjen van der Berg de overwinning behaald bij het 8 uur durende sportevenement.

Een keurige prestatie voor het energieke team dat voor het eerst in deze samenstelling racet. Hardlopen, mountainbiken, steppen en kanoƫn door het grensgebied. Alles louter navigerend op kaart en kompas met diverse special tasks als aanvulling op de gevarieerde race.

Hindernissen
Het duo moest ook veel uitdagende survival-hindernissen overwinnen, pijltje blazen, houthakken en klimmen en abseilen van de 36 meter hoge schoorsteenpijp 'De Fakkel' in Ulft. Ruim voor de deadline kwam het team, met alle checkpoints geknipt, over de finish. Een mooie prestaties waar Eva en Arjen terecht trots op mogen zijn.