Afbeelding
Foto:

Rabobank Rijssen-Enter verdeelt 36.400,- euro

RIJSSEN - Tijdens de jaarlijkse Kieskringvergadering van Rabobank Rijssen-Enter is maandagavond 30 oktober 34.400,- euro verdeeld onder 9 lokale verenigingen en stichtingen die genomineerd waren voor het Rabobank Projectenfonds. Met het geld uit dit fonds ondersteunt de bank lokale, culturele en maatschappelijke projecten.

Op de druk bezochte vergadering werd de opzet van het projectenfonds van Rabobank Rijssen-Enter nog eens toegelicht. Op vier momenten in het jaar wordt geld uit het fonds uitgekeerd. Drie kleinere rondes in maart, juni en december. Daar wordt telkens 5.000,- euro verdeeld. Tijdens de grote uitreiking op de avond van de Kieskringvergadering in oktober is er 35.000,- euro te verdelen. Verenigingen, stichtingen en scholen kunnen dus het hele jaar door aanvragen ten behoeve van het projectenfonds indienen.

Presentaties
Er waren 9 verenigingen/instellingen genomineerd die een presentatie verzorgden van vijf minuten om hun project te verdedigen. Na afloop van de presentaties mochten de aanwezige leden met een stemkastje hun keuze aangeven. Directievoorzitter Evert Voortman maakte de stemmingsuitslag bekend. Uit de stemming bleek dat 7 projecten het volledige bedrag konden ontvangen. De twee projecten met de minste stemmen ontvingen toch nog een troostprijs van 1.000,- euro Er ging dus niemand met lege handen naar huis.

De uitslag
Zorgaccent het Stadskwartier ontving de meeste stemmen met 17.91%. Zij ontvingen 6900,- euro voor de aanschaf van een tovertafel voor de dementerende bewoners van het Stadskwartier. Op de tweede plaats eindigde Huize Dannenberg met 15,82% van de stemmen. Zij kregen 5000,- euro voor de aanschaf van een aantal dieren en dierenverblijven om zo een kleine kinderboerderij te realiseren als dagbesteding voor de bewoners van de woonvorm. De derde plaats ging naar toneelgroep Notter met 15,52% van de stemmen en ontving 4500.- euro om te besteden aan nieuwe decors en een gesloten aanhanger. Stichting Vrienden van Maranatha ontving 5000.- voor het rolstoelbusproject van de zorginstelling. Verder gingen er bedragen naar Christelijke Basisschool de Roerganger, Shantykoor Riessen, en muziekvereniging Wilhelmina.
Dick Tukkers