Afbeelding
Foto:

Huiswerkbegeleiding Nijverdal

NIJVERDAL - Hallo, ik ben Erik Borghuis. In het dagelijks leven docent wiskunde en management & organisatie bij CSG Reggesteyn locatie Noetselerbergweg in Nijverdal.

Op deze locatie verzorg ik lessen wiskunde aan leerlingen in onderbouw (tot en met leerjaar 3), maar vooral aan 4 havo leerlingen (wiskunde A, wiskunde B en M&O). Eén van mijn doelen is leerlingen duidelijk te maken, waar je later het vak wiskunde in de praktijk voor kunt gebruiken. Dat een abstracte manier van denken een manier is om problemen te overbruggen. Qua opleiding heb ik een afgeronde lerarenopleiding wiskunde (2e graads), een afgeronde bedrijfskunde opleiding (post-HBO) en een afgeronde HTS opleiding (chemische technologie). Dus ben ik van vele markten thuis en kan daardoor gemakkelijk verbindingen leggen met andere vakken.

Loopbaan
Mijn loopbaan in het onderwijs ben ik begonnen op het VMBO, waar ik de lessen wiskunde en rekenen mocht verzorgen. Vooral door de verdieping in het vak rekenen en de didactiek van rekenen ben ik nu gemakkelijk in staat om leerlingen met rekenproblemen te ondersteunen. Om rekenproblemen aan te pakken is het belangrijk af te kunnen dalen naar het rekenniveau van de leerling. Daarvoor werken wij steeds vaker met praktische materialen.

Verbinding
De verbinding met Ingrid Aaltink kwam tot stand omdat wij al onze praktische materialen bij haar hebben besteld. (speelleerdoen.nl) Tijdens onze contactmomenten hebben we het meerdere malen over huiswerkbegeleiding gehad. Ingrid wilde haar ideeën over leerstrategieën, planning, coaching ed inbrengen en ik wilde graag mijn kennis van diverse vakken inbrengen. Naast huiswerkbegeleiding verzorg ik bijlessen wiskunde (A en B), rekenen, economie, scheikunde. Door het intensieve contact met de leerlingen ontstaat er een gezamenlijke focus om de leerproblemen te overbruggen. De positieve resultaten zijn erg motiverend om hier mee door te gaan.

Wiskunde-avonden
Maandagavond 6 november zijn we begonnen met Wiskunde avonden. Enerzijds om leerlingen, die voor de huiswerkbegeleiding komen op de middagen volledig van dienst te kunnen zijn en anderzijds om specifieke doelgroepen in groepsverband te begeleiden. Hierdoor zijn leerlingen ook in staat om van elkaar te leren. www.huiswerkbegeleidingnijverdal.nl