Afbeelding
Foto:

Europaplein ondergaat make-over


RIJSSEN- Op 24 oktober 2017 is aannemersbedrijf Reko uit Raalte begonnen met de herinrichting van het Europaplein achter het gemeentehuis in Rijssen.

De eerste werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn het verwijderen van de verhardingen, inclusief de betonnen rand en het funderingsmateriaal. Het doel is om van het plein een gezellige en levensbestendige plaats te maken. Hiervoor moet het plein verder worden ontwikkeld en verbeterd. De gemeente Rijssen-Holten heeft daarom besloten het plein geheel opnieuw in te richten. Behalve natuurlijk de nieuwe bestrating die zal worden aangebracht, krijgt het plein ook nieuwe beplantingsvakken die zullen worden voorzien van meerstammige bomen. Ook komt er nieuwe verlichting, een buxushaag aan de zijde van de Rozengaarde en een speelterrein met speeltoestellen voor de jonge inwoners van Rijssen. Aan de achterzijde van het gemeentehuis zullen stroken worden aangebracht die tijdens de maandagmarkt gebruikt kunnen worden voor het plaatsen van de kramen.

Werkzaamheden
Het werk wordt in een fase uitgevoerd en men verwacht dat het plein eind februari in gebruik genomen kan worden. Tijdens de werkzaamheden wordt geprobeerd de overlast voor inwoners en bezoekers tot een minimum te beperken. De ingang van de gemeentehuis aan de kant van het plein is tijdens de werkzaamheden gesloten. De maandag markt is tijdens de werkzaamheden tijdelijk verplaatst naar Het Schild en de Kerkstraat.

Dick Tukkers