Afbeelding

Zuur verlies Sportclub Rijssen Bruchterveld

BRUCHTERVELD – Bruchterveld 1 toonde zich zaterdag een tegenstander van kaliber tegenover Sportclub Rijssen.

Een team dat twee plaatsen hoger op de ranglijst staat dan Sportclub met een sterk middenveld. Trainer Gerald Willems besloot tot compact spelen. Maxim van Straaten wordt opgesteld, waardoor Tijs Theijink op de bank plaatsneemt.

Gehaast
Om precies half drie fluit scheidsrechter H. T. M. Zwakenburg voor het begin van de wedstrijd op de Noppenweide. Direct ontspint zich een wedstrijd die doorzettingsvermogen vraagt. Sportclub krijgt enkele kansjes en het schot van Henk-Jan Baan in de zesde minuut kan nauwelijks door de goed keepende Huisjes overgetikt worden. Sportclub speelt te gehaast en onnauwkeurig, waardoor Bruchterveld de wedstrijd in handen krijgt met in de 28-ste minuut een aanval op links van het doel van Sportclub. Op de Haar speelt zich vrij waarna Odink de stand op 1-0 zet door de bal eenvoudig binnen te tikken. Willems denkt dan even aan buitenspel. Tot aan de rust wordt niet meer gescoord: 1-0

Na de rust wisselt trainer Willems Evan Aalderink voor Tijs Theijnk. Dat resulteert in enkele kansen. Doelman Huisjes kan de bal helaas overtikken. Aan de andere kant houdt doelman Ronnie Nijland Sportclub in de 75-ste minuut in de wedstrijd. Hij stopt een doorgebroken aanvaller van Bruchterveld op reglementaire wijze binnen de 16 meter. Na 77 minuten spelen wordt Marthijn Schottert gewisseld voor jeugdspeler Sander Egberts. In de 85-ste minuut stelt hij Henk-Jan Baan in staat om een ziedend schot op het doel van Bruchterveld af te vuren; dat gaat maar net over…maar toch over…

Teleurgesteld
Na 93 minuten spelen klinkt het eindsignaal van de correct leidende scheidsrechter. Omdat een gelijk spel op basis van de tweede helft verdiend was, leidt Sportclub een zuur verlies. De mannen gaan teleurgesteld terug naar Rijssen.