Marga Kool en Jan Veenstra in Delden bij 'n Twentsen Kreenk

DELDEN - Voor de tweede streektaalavond van dit seizoen heeft de Kreenk vuur de Twentse Sproak het illustere duo Marga Kool en Jan Veenstra kunnen vastleggen.

Kool en Veenstra zijn rasvertellers van prachtige verhalen in het Drents, een zeer verwante streektaal van het Twents en uitstekend te volgen. Beiden hebben hun sporen al ruimschoots verdiend op streektaalgebied en zijn een veelgevraagd duo met een zeer afwisselend en luchtig programma. Het is dus zeker de moeite waard om eens een avondje te komen luisteren en te ontdekken hoe zeer Drents en Twents bij elkaar liggen.

Veel gedaan
Marga Kool was raadslid in Zuidwolde, dijkgraaf en gedeputeerde in Drenthe. Ze schrijft verhalen, gedichten en toneelstukken in de streektaal. Ze was voorzitter van het Sont (Samenwerking Overleg Nedersaksische Talen). Ze kreeg de Johanna van Burenprijs, de Zilveren Anjer en de Culturele Prijs van Drenthe.

Jan Veenstra
Haar man, Jan Veenstra, schrijft ook verhalen en gedichten en heeft meerdere boeken op zijn naam staan. Een er van kreeg de SNS- literatuurprijs. Iedereen is welkom. Voor leden is de toegang gratis. Niet-leden betalen 5 euro en hebben net als de leden de koffie gratis. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het optreden begint om 20.00 uur. Locatie: 't Hoogspel aan de Bornsestraat in Delden.