Afbeelding
Foto:

Afscheid en onderscheiding bij de Twente Zangers

RIJSSEN - Onlangs heeft het vocaal ensemble De Twente Zangers afscheid genomen van een tweetal leden. Johan Zandvoort en Adrie Boerrigter, die respectievelijk 35 jaar en 15 jaar lid zijn geweest van De Twente Zangers hebben besloten hun vrije tijd anders te gaan besteden.

Aan Johan Zandvoort (lid van verdienste) en aan Adrie Boerrigter heeft het ensemble veel te danken. Naast de zang werden door Johan ook taken als bibliothecaris en vaste koorchauffeur verricht. Adrie bewees zijn diensten door onder andere de choreografie naar een hoger niveau te tillen en was daarnaast altijd bereid om daar waar nodig adviezen te geven.

Erelid
Op dezelfde avond van de gelegenheid gebruikt gemaakt om Andre Rozendom te onderscheiden als erelid. Jarenlang heeft hij verschillende bestuursfuncties bekleed in het ensemble en bij meerdere acties, waaronder de in Rijssen bekende jaarlijks terugkerende bloemenactie, de kar getrokken. Tijdens de laatste repetitie zijn de nu oud-leden, het erelid en hun partners in het zonnetje gezet. Door het afscheid van deze leden bestaat het ensemble nu uit 12 leden.

Kerstconcert
In de nieuwe samenstelling heeft het koor weer verschillende activiteiten gepland staan. Ook dit jaar zal het traditionele kerstconcert weer op de agenda staan voor de Twente Zangers. Tijdens dit concert zal het Kiev koor uit de Oekraïne een gastoptreden verzorgen. Behalve de verschillende concerten die weer gepland staan, zijn twee leden van de Twente Zangers bezig met een wel heel bijzonder project. Er zal voor het eerst in Rijssen een projectkoor opgestart worden. Dit is bedoeld voor (jonge) mannen die nieuwsgierig zijn naar zingen in een koor. Zij kunnen via dit project kennismaken met het zingen in koorverband. In het projectkoor ervaren ze hoe het is om samen te repeteren en zullen ze zich zelfs voorbereiden op een concert.

Meer informatie over het kerstconcert, het projectkoor en andere activiteiten van de Twente Zangers vindt men op de website van het koor: www.twentezangers.nl. Houdt de website goed in de gaten voor nieuwe aankondigingen en nieuws over de Twente Zangers en de aankomende projecten.