Linda Espeldoorn en burgemeester Hofland
Linda Espeldoorn en burgemeester Hofland Foto:

Burgemeester opent kantoor Hart-kranten

RIJSSEN - Burgemeester Arco Hofland opende donderdag 2 november het nieuwe kantoor van Hart van Rijssen - Hart van Nijverdal in de Hoge Wal.

Inwoners, ondernemers, relaties, familie en collega's (waaronder Dick Tukkers, de oudste correspondent van Nederland) waren getuige van de openingshandeling waarbij de burgervader van Rijssen-Holten middels een prik in een opgeblazen Hart de deuren opende van het nieuwe kantoor in het overdekte winkelcentrum De Hoge Wal. In de openingsspeech gaf de media adviseur van beide kranten Linda Espeldoorn aan blij te zijn met het nieuwe onderkomen. "Als lokale krant willen we graag tussen de mensen zitten. De Citadel, het gebouw waar we hiervoor werkten, was als werkplek heel fijn, maar we vonden dat we niet zichtbaar waren voor ondernemers en vooral voor onze lezers."

Nieuwe plek
Half oktober vond ze een ruimte onderaan de trappen van de plek waar voorheen de bibliotheek was gevestigd. Met medewerking van onder andere Johnny Jansen van de Hoge Wal en Henk Bakker van GSM meubelen, kon het kantoor 2 november al geopend worden.

Lovende woorden
Burgemeester Hofland sprak lovende woorden: "Ik vind het heel mooi dat jullie hier zitten. De Hoge Wal kan zichzelf met jullie komst ook promoten als Hart van Rijssen." Burgemeester Hofland deed zelfs een oproep aan de Hoge Wal om Hart van Rijssen - Hart van Nijverdal om deze lokale huis-aan-huis kranten te blijven faciliteren met kantoorruimte, mocht de nu nog lege ruimte op de eerste verdieping, een nieuwe gebruiker krijgen. Hij voegde er tactisch aan toe dat hij daar zelf niet over gaat. Arco vervolgt: "het is ook van belang dat de lokale krant blijft bestaan. Er wordt wel eens denigrerend gesproken over de weekbladen, met termen als suffertjes en krantjes, maar voor de informatiebehoefte van de inwoners, voor hen die kennis willen nemen van wat er gebeurt in zijn eigen leefomgeving, zijn dit soort bladen van levensbelang. Jullie staan echt in contact en in die zin zijn jullie voor ons ook echt Hart van Rijssen." Het kantoor is iedere dinsdag geopend van 10.00 uur - 13.30 uur. Voor de rest van de week op afspraak. tel : 06-23 91 83 87