Afbeelding
Foto:

Sinterklaas komt aan in centrum Rijssen

RIJSSEN - Sinterklaas komt deze zaterdag, 18 november, weer naar Rijssen! Ook dit jaar heeft ondernemersvereniging HABI Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd voor een bezoek aan deze mooie stad.

Omdat er ook dit jaar weer een groot aantal Pieten meekomen, is het PC de Rozengaarde in de Sinterklaas-periode veranderd in het Pietengebouw. Om 13.00 uur zal Sinterklaas en zijn Pieten het Pietengebouw verlaten. Zij kijken uit naar het begroeten van de vele kinderen, want hier is het mogelijk om Sinterklaas nog een hand te geven. Aan het einde van de straat zal zijn paard Amerigo op hem wachten. De stoet zal onder begeleiding van de muzikanten van dweilorkest De Kamgoarn Klösse de toer vervolgen. In verband de renovatie van het Europaplein is de route en de ontvangst locatie anders dan vorige jaren. Voor de intocht is een route gemaakt. Deze zal starten vanaf het Pietengebouw aan de Rozengaarde en gaat door de Julianastraat – Grotestraat – Enterstraat – Oranjestraat – Elsenerstraat – Bouwstraat – Hoge Walplein – Haarstraat en eindigt op het Schild. Dankzij de Wegwijspiet zal SInterklaas ongetwijfeld op tijd arriveren. Om 14.00 uur is de ontvangst op een podium op het Schild, waar burgemeester Hofland en ladyspeaker juf Suus hem verwelkomen.

Danspieten
Sommige Pieten willen Sinterklaas nog laten zien waar ze goed in zijn. Ook de Danspieten verzorgen nog een extra opreden. Om 14.30 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten vertrekken naar het Huis van Sinterklaas om zijn nieuwe interieur, bed en werktafel te bekijken. Rond 14.45 uur zal hij wel zo moe zijn dat hij de gordijnen van het huis dicht doet om even te gaan slapen. De Pieten gaan terug naar het Pietenhuis. Zij gaan de komende tijd druk aan de slag in de cadeautjesfabriek. Het programma begint dus om 13.00 uur bij het Pietengebouw aan de Rozengaarde 59. Vanaf hier vertrekt de stoet voor een rondgang door het centrum. Om 14.00 uur zijn zij bij het Schild voor de ontvangst door de burgemeester en de leuke optredens van de Danspieten. Om 14.45 vertrekt Sint naar het Huis van Sinterklaas aan de Haarstraat en om 15.00 uur wordt afgesloten. Alle kinderen kunnen hier ook een brief voor Sinterklaas in de speciale brievenbus stoppen. Kijk voor het laatste nieuws op: www.sintinrijssen.nl.