Slagwerkmiddag in Holten

HOLTEN - Komende zondag 19 november presenteert de slagwerkgroep van de Holtense Muziekvereniging een slagwerkmiddag in Zalencentrum het Bonte Paard in Dijkerhoek.

Tussen 15.00 en 18.00 uur zullen verschillende slagwerkgroepen uit de regio optreden met veel verschillende stijlen slagwerk. Op deze middag willen de drummers laten zien dat slagwerk niet alleen oorverdovend hard kan zijn maar dat er ook genuanceerd gespeeld kan worden. Maar uiteraard zal het slagwerkgeweld niet ontbreken deze middag. Welke slagwerkgroepen er mee gaan doen op deze fantastische middag, zal deze week bekend worden gemaakt op de Facebookpagina van de vereniging. Houd deze dus goed in de gaten. Het wordt spectaculair! De middag zal worden afgesloten met een waanzinnige vuurwerkshow op ritmes. Aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Prijs voor beste vloerbrood

RIJSSEN - Het bakkersteam van Patissier en Broodspecialist van Otten uit Enter, Almelo Rijssen en Wierden bakt het beste vloerbrood van Nederland.

Het team bestaande uit Klaas Noordzij, Jan Anne Berenst, Daan Schwarte, Antwan Ring, Erik Maassen van den Brink, Erik Kamphuis, Gert Franken, Rick Schulenburg, Richard Goossen, Estelle Roepers, Carlo Klunder, Gwenda van der Vechte, Matthijs van der Spek en Lianne Morsink, hebben afgelopen week tijdens de nationale vakwedstrijden in Drachten de eerste, tweede en derde prijs behaald.

Eerste prijs
Drie keer een eerste prijs voor Wit Vloerbrood, Meergranenbroodjes en Tarwe Vloerbrood (hoogste score in de klasse). Vier keer een tweede prijs voor Weihnachtsstol, Tarvo Tijger, Wit vloerbrood en Roombotercake en vier keer een derde prijs voor Meergranenbrood, Fijn Volkorenbrood, Appelrondje en Amandelstaaf. Een extra 1e prijs was er voor het bakkersteam van Otten, ze werden uitgeroepen tot van de beste vloerbrood bakker van Nederland. Het niveau van de 1600 inzendingen was erg hoog. Deze vakwedstrijden worden gehouden om de kwaliteit van de ambachtelijk bakkers hoog te houden. Patissier en Broodspecialist van Otten werd eerder in 2006 uitgeroepen tot beste bakkerij van Nederland, behaalde in 2009 en 2016 twee kwaliteits-sterren.