Afbeelding
Foto:

Politie koopt grond Lochter in Nijverdal

RIJSSEN - De politie heeft voor de bouw van het nieuwe centrale regiokantoor voor het basisteam Twente West een terrein van circa 2.700 vierkante meter op bedrijventerrein 't Lochter III in Nijverdal gekocht. De handtekeningen staan inmiddels onder het koopcontract. De politie kan nu verder met het concreet maken van de bouwplannen.

Het nieuwe centrale politiekantoor vervangt de huidige politiebureaus in Rijssen-Holten en Nijverdal en het eerder gesloten bureau in Wierden. In het gemeentehuis van Wierden is een politiepost ingericht, datzelfde zal ook op korte termijn in Rijssen gebeuren Het nieuwe kantoor in Nijverdal krijgt deels een andere functie dan de huidige panden: in het nieuwe pand komen naast de baliefunctie, vooral administratieve en ondersteunende diensten. Inwoners die de politie nodig hebben, kunnen terecht in het nieuwe kantoor of op één van de politieposten, maar dat kan ook steeds vaker bij de mensen thuis of op een andere plek.
Politiechef Janny Knol is blij met deze eerste mijlpaal in het nieuwbouwtraject. Ook over de voortgang is ze te spreken. "Niet alleen de politie heeft er belang bij dat we de snelheid in het traject houden. Ook voor inwoners is het belangrijk dat we zo snel mogelijk het nieuwe pand en de politieposten in de andere plaatsen kunnen inrichten. We willen dáár zijn waar de mensen ons nodig hebben en dat is in de wijken en buurten. Daarbij past deze nieuwe kijk op huisvesting". Burgemeester Anneke Raven: "Ik ben blij dat het nieuwe politiekantoor zich op 't Lochter III vestigt. De bereikbaarheid wordt in de toekomst alleen maar beter door een vierbaans weg met een ongelijkvloerse op- en afrit bij 't Lochter." De politie verwacht begin 2019 de eerste paal van het nieuwe pand te kunnen slaan en het nieuwe gebouw halverwege 2020 in gebruik te nemen.