Afbeelding
Foto:

Sfeervolle Winterfair voor jong en oud de Borkeld

RIJSSEN - Voor de zesde keer in werd er van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 november weer de bekende Winterfair gehouden nabij de zorgboerderij De Borkeld. Dit trok zo'n 10.000 bezoekers en leverde 22.000 euro op.

Deze Winterfair werd andermaal gehouden op initiatief van de zorginstelling Siloah en de Stichting Zorgboerderij De Borkeld. Deze winterfair telde maar liefs tachtig verkooppunten, gedeeltelijk ondergebracht in een verwarmde tent. Dat er veel animo bestond voor deze fair bleek uit het gegeven dat er zelfs op de laatste dag voor de opening nog aanmeldingen voor een standplaats binnen kwamen aldus de voorzitter van de organisatiecommissie Wim Baan.

De fair
De Winterfair straalt een ontspannen binnenkomt je al tegemoet. Het terrein is sfeervol ingericht met lampjes en vuurkorven. Al direct na de opening kondigden de bezoekers zich aan, waarbij parkeerwachten de stromen van aankomende auto's in goede banen leidden. Vele maanden van voorbereiding gingen vooraf aan de opening van de fair. Vele vrijwilligers, jong en oud waren ingezet om alle kramen en activiteiten te bemensen, dit alles om de fair tot een succes te maken.

Demonstraties
Naast de verkoop van vele artikelen en de promotie van artikelen, waren er alle dagen doorlopende demonstraties van onder andere: dia's van oud Rijssen, het roken van vis, een klompenmaker op vrijdag en zaterdag, portrettekenen en het maken van papieren rozen. Voor de jeugd was er een mobiele klimwand en op zaterdag een ritje met de brandweer auto. Op vrijdagavond zwierf er een ganzenhoeder over het terrein met zijn dieren. Als extra attracties waren er zaterdag de mobiele smederij van Harm Struik en de Valkerij met Gerrit en Janny Zandvoort aanwezig. Kortom een zeer gezellige sfeervolle beurs voor jong en oud.

Kaaspakhuis
Ook de standhouders van deze fair die vorig jaar 13.000 bezoekers trok waren enthousiast. Zo sprak ik met de eigenaar van het Kaaspakhuis Ruud Pastoor die voor de tweede keer op de Winterfair aanwezig is om zijn producten te promoten. Hij ervaart de beurs als bijzonder sfeervol en gezellig en ondervind veel belangstelling voor zijn vele assortimenten kaas.

Dick Tukkers