Afbeelding
Foto:

Ouders onderzoeken nieuwe zorgwoonvorm in Rijssen voor meervoudig gehandicapten

RIJSSEN – Een groep ouders en familieleden uit Rijssen gaat onderzoeken of er in Rijssen en buurgemeenten behoefte is aan een voorziening voor mensen met een uiteenlopende zorgvraag.

Een belangrijk aspect dat men hierin wil meenemen is de christelijke identiteit. De initiatiefnemers denken met name aan zorgvragers die nu in een woonvorm buiten Rijssen wonen of op een andere manier gebruik maken van zorgverlening elders. Woensdagavond 29 november is een informatiebijeenkomst om 20.00 uur in de Stadsboerderij aan de Grotestraat.

Aanleiding is de behoefte van de ouders die ervaren dat, naarmate ze ouder worden, het steeds moeilijker wordt om hun zoon of dochter elke week te bezoeken, waarbij de afstand een belangrijke rol speelt. Naarmate de zoon of dochter ouder wordt, neemt hun zorgvraag toe en als dan de voorziening in Rijssen is, snijdt het mes aan twee kanten, aldus Dientje Wilbers (midden) en John Eertink (links op de foto). En bestaat er ook behoefte aan andere vormen van zorg voor mensen die nog thuis wonen, al zorg ontvangen en bijvoorbeeld meer behoefte hebben aan kleinschaligheid, een prikkelarme omgeving, specifieke dagopvang en logeeropvang. Voor meervoudig handicapten bestaat in Rijssen nog geen voorziening.

Bekke
Omdat Stichting de Bekke in Rijssen bijgedragen heeft aan de realisering van een aantal zorgvoorzieningen, hebben Eertink en Wilbers contact opgenomen met voorzitter Henk Rozemuller (rechts op de foto) van de Bekke die een samenwerkingsverband heeft met De Baalderborggroep. De informatieavond is om te peilen hoe groot de behoefte in Rijssen is en wat de specifieke zorgvraag is voor met name mensen met een verstandelijke beperking en/of meervoudige handicap. Meer weten? Bel of mail met John Eertink 0548-514296, jeertink@hotmail.com of Dientje Wilbers 0548-518751, dientjewilbers@hotmail.com Beiden zijn bereikbaar tussen 19.00 uur en 20.00 uur.