Afbeelding
Foto:

Twentse ondernemers in actie tegen armoede

RIJSSEN - Enkele jaren geleden heeft een groep ondernemers uit Rijssen en omstreken de hoofden bij elkaar gestoken om iets te kunnen betekenen voor de allerarmsten in de wereld.

Hierbij is de keuze gevallen op enkele projecten van de Stichting Woord en Daad. Waarom voor Woord en Daad? Volgens de voorzitter van de Regio Ondernemers Twente, Gerrit Ligtenberg heeft dit goede doel erg lage beheerskosten en wat nog meer speelt is dat deze Stichting regelmatig bijdragen los weet te krijgen van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking voor diverse projecten.

Goed werk
"Wij hebben nu aan onze leden een nieuw project voorgelegd voor opleiding en educatie van jongeren in Burkina Faso. Vakmensen zijn daar schaars en zo kun je zo een steentje bijdragen aan de opbouw van een van de armste landen ter wereld." Bovendien heeft de Stichting Woord en Daad een tender binnen gehaald van 6,5 miljoen van de Noorse overheid om dit project voor de komende jaren verder uit te bouwen. Wel zal er door derden hieraan een bijdrage geleverd moeten worden. Dit komt er op neer neer dat van elke euro inleg er vier euro aan dit project besteedt kan worden.

Op weg naar huis
De ruim 20 regio ondernemers houden 1 à 2 keer peer jaar een bijeenkomst, vaak bij één van de leden om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Dit is natuurlijk een kleine netwerkbijeenkomst. Op maandag 13 november heeft bovengenoemde groep van ondernemers een soort "Op weg naar huis" ontmoeting gehouden, bij het transportbedrijf Pultrum in Rijssen. Na een bedrijfspresentatie en een rondleiding door het bedrijf, is er aan de leden van de groep ondernemers uitleg gegeven over het project in Burkina Faso. Voor dit project is samenwerking gezocht met een Christelijke organisatie ter plaatse, waar de Stichting Woord en Daad al jaren mee samen werkt. De ondernemers zien terug op een gemoedelijke en sfeervolle bijeenkomst was bijzonder sfeervol. De groep van ondernemers wil graag met mensen uit de regio in aanraking komen die ook op deze wijze en op dit terrein Maatschappelijk Verantwoord willen Ondernemen. Bent u geïnteresseerd of wilt u verdere informatie over het bovenstaande dan kunt bellen: 06-51 10 66 16 of mailen naar: gl@ligtenbergrijssen.nl

Dick Tukkers