Afbeelding
Foto:

Nieuwe taalvrijwilligers bij Taalpunt Rijssen-Holten

RIJSSEN - Woensdagavond 22 november wethouder Bert Tijhof de certificaten uitgereikt aan 20 nieuwe taalvrijwilligers bij het Taalpunt Rijssen-Holten.

Het Taalpunt is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties die zich inzetten om laaggeletterdheid te bestrijden én een fysiek punt waar mensen met een taalvraag op weg geholpen worden naar een cursus bij het ROC of hulp van een vrijwilliger. Met hulp van deze nieuwe taalvrijwilligers kan weer een groot aantal mensen met een taalvraag geholpen worden.

Grote behoefte
In september werd het nieuwe taalpunt geopend. Eén op de negen volwassen Nederlanders is laaggeletterd. Met lezen en schrijven hebben zij grote problemen. Een brief van het consultatiebureau of woningcorporatie lezen, het kopen van een treinkaartje of internetbankieren lukt vaak niet. Net als het invullen van een formulier, een e-mail schrijven of kunnen voorlezen aan (klein)kinderen. Hun wereld is kleiner dan die van mensen die wel goed kunnen lezen en schrijven. Dit heeft soms grote gevolgen voor henzelf en hun gezin.