Afbeelding
Foto:

Staatssecretaris Mona Keizer op bezoek bij REMO Rijssen

RIJSSEN – Staatssecretaris Mona Keizer van Economische Zaken en Klimaat bracht maandag een werkbezoek aan REMO in Rijssen.

De staatssecretaris (tweede van links) werd begeleid door de Overijsselse waarnemend Commissaris van de Koning Eddy van Hijum, burgemeester Arco Hofland en wethouder Bert Tijhof. Keizer werd rondgeleid door REMO-directeur Gerrit Schalk en CEO Mark Voortman van de Voortman Steelgroup en bestuurslid van REMO.

Oriënteren
Direct na haar aantreden als staatssecretaris besloot mevrouw Keizer om zich grondig te oriënteren op haar taakvelden. Volgens haar zou een persoonlijke rondgang langs verschillende economisch belangrijke instituten haar een goede indruk geven van wat er allemaal te koop is. Keizer bezocht REMO Rijssen omdat deze elektro- en metaalopleiding werkt volgens een bijzonder concept van werken en leren. De studenten bij REMO krijgen een intensieve opleiding waarbij de nadruk ligt op het werken in de praktijk. Het werken in de praktijk gebeurt op een werkplek die ze krijgen bij een van de bedrijven die aangesloten zijn bij REMO. De aanpak van REMO is intussen dusdanig succesvol gebleken in Rijssen dat volgens hetzelfde concept ook is gestart met een bouwopleiding, een opleiding voor transport en logistiek en een zorgopleiding.