Afbeelding
Foto: Johan Reijnders

Proef de winter
op de sfeervolle
IJsbaan Nijverdal

De dagen dat we op natuurijs kunnen schaatsen komen nog slechts sporadisch voor. Gelukkig biedt Nijverdal ook dit jaar weer een alternatief voor de schaatsliefhebbers. Vanaf woensdag 6 december is het een maand lang ijspret op het Henri Dunantplein.

Iedereen is welkom. De kunstijsbaan straalt de warme decembersfeer uit. Kerstbomen, sfeerlichtjes, veel hout, muziek, lekkere zitbanken en warme kleden ontbreken niet rond de gezellige baan. Ook ontbreken 'koek en zopie' niet.
Schaatsen in het centrum van Nijverdal is ook dit jaar een winters evenement. Eentje waarvoor je graag de deur uit gaat. Ook voor kinderen is het een mooie manier om kennis te maken met het oer-Hollandse schaatsen. Daarom is schaatsbaan Nijverdal dit jaar onderdeel van IJSTIJD!: een initiatief van schaatsbond KNSB. In Nederland leren kinderen lopen, fietsen en zwemmen. Maar zij horen natuurlijk ook te leren schaatsen, dat zit immers in ons DNA. Omdat je nooit zeker weet of er natuurijs komt, bundelt de KNSB komende winter dertig banen, waaronder Nijverdal in IJSTIJD! In Nijverdal worden diverse clinics/challenges gehouden.
Er is toch al veel te doen op de ijsbaan in Nijverdal. Op woensdagmiddag 6 december wordt de baan geopend met discoschaatsen voor de jeugd en op de slotdag (7 zondag januari) zorgen The Sofa Rockers voor heerlijke muziek.
Het programma:
Woensdag 6, 13, 20 en 27 december, 3 januari, 13.00 tot 17.00 uur: Discoschaatsen met dj Peter Pas
Van Partyhits, Oldies, Rock van oud tot nieuw, Dance Classics, R&B en Top 40 tot het Dance genre. Dj Peter Pas kan het allemaal! Dat wordt weer een geweldig feestje.
Zaterdag 9, 16, 23 en 30 december, 6 januari, 14.00 tot 20.00 uur, op 9 december tot 21.00 uur: Apres Ski Party met dj Rooie Rinus
Voetjes van de vloer, want Dj Rooie Rinus draait lekkere muziek. Kom gezellig naar de schaatsbaan om te schaatsen, of je zelf op te warmen met een kop warme choco of glühwein. Plaatjes vraag je aan bij Rooie Rinus.
Zondag 10 december 13.30-17.30 uur, vrijdag 29 december 16.00 tot 20.00 uur: Schaatsen met dj Pim Pots
De dj Pim Pots brengt de stemming erin. Wie wil gaat lekker schaatsen, maar je kunt ook een lekker drankje drinken in de warme tipi.
Zondag 7 januari , 13.30-17.30 uur: The Sofa Rockers
The Sofa Rockers zorgen voor een muzikaal slotakkoord op de laatste dag dat de ijsbaan in dit seizoen geopend is. The Sofa Rockers spelen muziek uit de jaren '60, '70 en '80, altijd in een akoestisch jasje. Een optreden dat gegarandeerd voor sfeer zorgt! (foto Johan Reijnders)