Carols zingen in Dorpskerk

Zin om een dag lang te oefenen in het zingen van Christmas Carols en deze dan 's avonds uit te voeren? Dat kan op zaterdag 16 december in Holten.

In één dag leren alle deelnemers/zangers een aantal bekende Christmas Carols en geven diezelfde avond een optreden in de dorpskerk te Holten. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen noten te kunnen lezen als je maar plezier in zingen hebt! Dit alles onder de enthousiaste leiding van dirigent Marion Mulders uit Lemele.
Tussendoor kun je mee-eten met een stamppotbuffet, want gezelligheid staat deze dag voorop!
Voor informatie en opgave: www.amazing-holten.nl

Cantate Bach

De Cantate 'Nun komm, der Heiden Heiland' (BWV 61) componeerde Bach speciaal voor de eerste Adventszondag en werd voor het eerst opgevoerd op 2 december 1714.

Deze Bachcantate wordt op zaterdag 3 december om 19.00 uur uitgevoerd door Bachbeweging Twente in De Dorpskerk in Holten. De Bachbeweging Twente is een ensemble onder leiding van Frank Deiman dat Bachcantates uitvoert tijdens kerkdiensten in de regio. Vier solozangers, een strijkkwartet en de organist van het ensemble komen naar de Dorpskerk van Holten om u te laten genieten van de geniale muziek van Johann Sebastiaan Bach in een bezielende uitvoering op deze eerste Adventszondag. Het concert komt tot stand in samenwerking met de Interkerkelijke Commissie Vorming en Toerusting.