Afbeelding
Foto:

Kerstfair in combinatie
met lichtjeswandeling

Op zaterdag 16 december houdt het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug een sfeervolle kerstfair in combinatie met een lichtjeswandeling.

De kerstfair zal vanaf 12.00 tot 19.30 uur plaats vinden. Diverse exposanten laten u de lekkerste streek producten proeven. Bezoekers kunnen zich laten inspireren voor het kerstdiner, meedoen aan workshops of cadeautjes en ander moois kopen voor de feestdagen. Het restaurant Buitengewoon lekker zorgt voor heerlijke gerechten en drankjes, terwijl diverse koren Christmas carols ten gehore brengen.
Knapperende vuurkorven, verlichte kerstbomen, een wensboom en kerstmuziek op de achtergrond. De sfeer die men bij deze tijd van het jaar mag verwachten. De bezoeker van de kerstfair en lichtjeswandeling kunnen een kerstwens ophangen in de wensboom die op het terrein van het buitencentrum staat. De kinderen kunnen tijdens de kerstfair een broodje bakken bij het kampvuur, inclusief een knakworstje voor € 2.00. De bezoekers hebben de mogelijkheid om vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur met de paardentram vanaf een opstapplek in het centrum van Nijverdal naar het buitencentrum te rijden en weer terug. Hiervoor kan men een 'ticket' (enkele reis € 3,00, retour € 4,00) kopen bij de koetsier van de paardentram. In het centrum van Nijverdal heb je de mogelijkheid om een flinke dosis schaatspret te beleven bij de ruim opgestelde schaatsbaan.
Luister tijdens de lichtjeswandeling eens naar de geluiden van de nacht en bij helder weer wandel je deels onder de prachtige sterrenhemel. De donkere dagen (letterlijk en figuurlijk) wat lichter maken met wat lichtjes & gezelschap. Tijdens de lichtjeswandeling in het bos van de Sallandse Heuvelrug komen de wandelaars midwinterhoorn- blazers, een verhalenverteller en een koor tegen. Tevens zijn er diverse andere optredens.
De kinderen hebben in de middag de mogelijkheid om een versierde lampion te knutselen die zij vervolgens mee kunnen nemen tijdens de lichtjeswandeling. De wandelroute van ongeveer 1,5 km loopt door Het bos van de Sallandse Heuvelrug en zal sfeervol verlicht zijn met vele lichtjes! Trek je handschoenen aan, zet je muts op en ga samen genieten van deze sfeervolle wandeling met z'n allen in het prachtige bos van de Sallandse Heuvelrug.

Praktische info: Neem je eigen lichtje/lampje mee. Let op: absoluut geen fakkels of open vuur.