Afbeelding
Foto:

Even voorstellen:
Frans Noordam, VVD

RIJSSEN-HOLTEN- In de voorbereiding op de komende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, interviewde ik de lijsttrekkers van de acht partijen die het komende jaar aan de verkiezingen zullen deelnemen: SGP, CDA, CU, GB, VVD, PVDA, D66 en voor het eerst in de geschiedenis Groen Links. De komende acht weken zal er in willekeurige volgorde een lijsttrekker van één van deze partijen het woord voeren in deze krant. Te beginnen deze week met de lijsttrekker van de VVD, de heer Frans Noordam.

Door het bestuur van de VVD Rijssen-Holten is voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 gekozen als lijsttrekker Frans Noordam uit Holten. Frans Noordam is 65 jaar, 10 jaar commissielid en de laatste 4 jaar raadslid en tevens fractievoorzitter.

Wat waren uw ambities om lijsttrekker te worden?
In Rijssen-Holten is het belangrijk dat het liberale geluid van de VVD gehoord wordt. Ik zie mijzelf met mijn ervaring en overtuiging als ideale lijsttrekker voor de VVD.

Welke doelen en ambities streeft de VVD na?
Natuurlijk hebben we zoals elke partij wel punten die we extra willen benadrukken. Zo kennen we in onze gemeente nog een aantal verkeersonveilige situaties, daar moet wat ons betreft snel actie voor ondernomen worden. Wij zijn van mening dat de aansluiting van bijvoorbeeld de Stroekeld op de Reggesingel aangepakt dient te worden, zeker op de drukke tijden is dit een kruispunt dat ons zorgen baart.
Het centrum in Holten vraagt ook om actie, de inwoners hebben aangegeven niet gelukkig te zijn met de verkeerssituatie. De veelheid aan regels blijft voor ons een bron van ergernis, verruiming van terrastijden en eenvoudige regels bij evenementen horen daar zeker bij. Op het terrein van woningbouw zijn er nog stappen te zetten, appartementen voor de senioren zijn er domweg te weinig en woningen voor starters of betaalbare appartementen voor dvvve jongeren mag ook we meer op de vraag afgestemd worden. Wat we ook graag gerealiseerd willen zien is een totaal sportcentrum in Rijssen. Wij zien graag dat "de Koerbelt" uitgroeit tot het sportcentrum van Rijssen, met alle voorzieningen en sporten die daar dan thuis horen. Tot slot willen we dat zwemles weer onderdeel wordt van het programma op de basisschool en in het voortgezet onderwijs zien wij een EHBO-les als noodzaak om in te voegen in het lesprogramma.

Zet u de huidige lijn voort?
Wij zullen op dezelfde constructieve wijze maar soms ook kritische werkwijze binnen de gemeente voor de inwoners ons werk doen, uiteraard vanuit onze eigen overtuiging. Het programma voor de komende jaren is binnenkort voor iedereen te vinden op de website van de VVD in Rijssen-Holten

Welke acties voert u tot de verkiezingen?
Wij zullen regelmatig een krantje met politiek nieuws verspreiden. Ook komen wij met een aantal politieke cafés waar we met actuele thema's de avond zullen vullen. Daarnaast zijn we actief met www.holten-poll.nl en www.rijssen-poll.nl Door gebruik te maken van deze manier van meningsvorming kunnen we regelmatig de inwoners naar hun mening vragen. Zo peilen we meningen over afvalinzameling en binnenkort zondagsopening van winkels.

Wat vind u van het huidige politieke klimaat in Rijssen-Holten?
Een gezonde gemeente met een stabiel politiek klimaat. Af en toe mag het wel iets losser zijn in onze gemeente, het is af en toe wel erg strak geregeld. We hopen drie zetels te pakken bij de verkiezingen.

Dick Tukkers