Afbeelding
Foto:

Stadsmuziek verrast publiek: nieuwe klanken in de Brusselzaal

RIJSSEN - De Stichting Stadsmuziek Rijssen organiseert op donderdag 7 december een verrassingsconcert in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis.

Aan het concert wordt meegewerkt door Corien Baan, Martin ter Denge en Dick Sanderman. De namen van de medewerkers verraden al enigszins dat het geen gewoon concert gaat worden. Corien Baan is immers geen organiste, maar professioneel pianist. "Klopt", zegt een woordvoerder van de Stichting Stadsmuziek: "om de muzikale mogelijkheden in de concertserie te vergroten, hebben wij als stichting een piano aangeschaft, die een plekje krijgt naast het stadhuisorgel. Aan Corien Baan de eer om als eerste achter de nieuwe piano plaats te nemen en de aanwinst aan het publiek voor te stellen".

Verrassing
Vraagteken blijft dan natuurlijk nog: wat gaat Martin ter Denge doen? Als pleitbezorger van het Nedersaksisch is Ter Denge inmiddels een bekende Nederlander aan 't worden, zijn colums in lokale kranten worden veel gelezen en zijn reisvlog op internet "Travelling Twents" mag zich eveneens verheugen in een grote belangstelling. Dat Martin ook op muziekgebied een duizendpoot is die uit elk potdeksel nog muziek weet te halen, is bij ingewijden evenmin een geheim. Wat Martin op 7 december precies laat horen, blijft nog even een verrassing. Stadsorganist Dick Sanderman laat het stadhuisorgel horen in weinig alledaags repertoire: decembermuziek (gezien de datum van het concert kan het bijna niet anders of de Sint speelt een rol), maar ook orgelmuziek die duidelijk door pop en jazz is beïnvloed. Samenspel van het stadhuisorgel met Martin en Corien maken het programma compleet.

Het concert op donderdag 7 december zal dus allesbehalve saai of voorspelbaar worden. De avond begint om 20.00 uur, de toegang is gratis. Wel is er een collecte aan de uitgang.