Afbeelding
Foto:

GroenLinks stelt programma en lijst vast

RIJSSEN - GroenLinks Rijssen-Holten heeft haar verkiezingsprogramma en kandidatenlijst vastgesteld. GroenLinks zit nu nog niet in de raad, maar heeft goede hoop om toch zetels te pakken.

In het programma wil de partij de nadruk leggen op de thema's duurzaamheid en saamhorigheid. Zo wil de partij een duidelijk plan om alle woningen in de gemeente te verduurzamen én wijkcoaches die een belangrijke verbindende rol krijgen in de gemeenschap. Er zijn ook ideeën om het historisch karakter van het centrum in Rijssen en Holten te herstellen. Voor het verduurzamen van woningen wil GroenLinks dat er een plan komt met een concrete aanpak en planning. Behalve energie-neutrale nieuwbouw zonder gasaansluiting, wil de partij dat het bij bestaande woningen eenvoudig plus aantrekkelijk wordt gemaakt om zelf schone energie op te wekken en zich los te koppelen van het gasnet.

Wijkcoaches
Om de sociale binding goed te houden en te versterken wil GroenLinks wijkcoaches inzetten. Dit zijn dan mensen die makkelijk benaderbaar zijn en kunnen helpen bij het verbeteren van de buurt in de brede zin. Samen met wijkverpleegkundigen kunnen zij een belangrijke signaalfunctie vervullen. Zorgbehoeften zoals bijvoorbeeld het tegengaan van eenzaamheid, ondersteuning bij beginnende dementie, voorzieningen voor langer thuis wonen en mantelzorgondersteuning, komen zo sneller in beeld. Andere speerpunten zijn het vergroten van de toeristische aantrekkelijkheid en versterken van het winkelgenot.

Kandidatenlijst
Alle mensen op de lijst van GroenLinks Rijssen-Holten zijn nieuwkomers in de politiek. Initiatiefnemer Camiel Versluis uit Holten, werd in september al tot lijsttrekker verkozen. Hij wordt op plek 2 gevolgd door Hans Kaffener (GZ psycholoog), woonachtig in het buitengebied tussen Rijssen en Holten. De nummers 3 tot 6 zijn in volgorde: Loes ter Harmsel-van Lingen (fysiotherapeut), Cora Aartsen (GZ psycholoog), Frits Mulder (docent) en Gerard Kroeze (gepensioneerd). Nog voor de samenvoeging van Rijssen en Holten had lijstduwer Kroeze uit Rijssen al het plan opgevat om met GroenLinks mee te doen aan de gemeenteraadverkiezingen. Kijk voor meer informatie op: www.rijssen-holten.groenlinks.nl.