Afbeelding
Foto:

Midwinterhoornblazen
op de Sprengenberg

Een lekkere winterwandeling op de Sprengenberg, onderdeel van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. Dat kan op zondag 3 december vanaf Erve De Pas in Haarle.

De Haarlese Midwinterhoorngroep laat van 14.00 tot 16.00 uur van zich horen. Midwinterhoornblazen…
Traditioneel mag er op de midwinterhoorn worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in de midwinterperiode volop op de hoorn geblazen. Het is een inspannende kunst, waarbij een paar goede longen even noodzakelijk zijn als het hout van een kromme elzen-, berken- of wilgenstam dat hiervoor gebruikt wordt. Stammen die vanuit de slootkant naar boven zijn gegroeid en daardoor van onderen een natuurlijke kromming hebben, zijn het meest geschikt.
Vanaf Erve De Pas loop je zelf van blazer naar blazer. Bij De Pas staan vuurkorven om je op te warmen en om popcorn te bakken. Daar staat ook een blazer die laat zien hoe je een hoorn kunt maken.
Aanmelden is niet nodig en deelnemen is gratis. Kom gewoon tussen 14.00 tot 16.00 uur naar Erve De Pas aan de Molenweg 2 in Haarle.