Waar kan ik in Rijssen iets vinden?

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten biedt een grote hoeveelheid informatie aan en er zijn een groot aantal organisaties actief binnen de gemeentegrenzen. Maar: inwoners weten lang niet altijd hoe en waar ze concrete informatie kunnen vinden.

De gemeente heeft verschillende kanalen beschikbaar voor de diverse soorten informatie. Ook andere overheidsdiensten bieden informatie aan via diverse kanalen. Het is dan een uitdaging om een weg te vinden in deze wirwar. Soms is hier niet echt aan te ontkomen, omdat de overheid verplicht is bepaalde informatie op een specifieke manier aan te bieden.

Overzicht
Om overzichtelijk te maken waar informatie te vinden is, heeft de gemeente een speciaal overzicht opgezet. In deze infographic kunt u precies vinden waar u terecht moet voor bepaalde informatie of specifieke organisaties. Dit overzicht is te vinden op www.rijssen-holten.nl/waarvindik. De komende weken zal de gemeente via de eigen website ook uitleg geven over de diverse thema's en informatie.

Producten
Bij de gemeente kunnen inwoners zelf al veel regelen, bijvoorbeeld het aanvragen van een omgevingsvergunning, het vernieuwen van een paspoort of zorgvragen. De informatie is terug te vinden op basis van thema's of in een totaaloverzicht via de startpagina van de website (alle producten a-z). Ook voor concrete informatie over openingstijden van bijvoorbeeld de diverse gemeentelijke loketten kunt u hier terecht, maar ook het maken van een afspraak. De gemeente geeft ook informatie over actuele thema's via onder meer de informatiepagina's in de krant en op de eigen website www.rijssen-holten.nl