Afbeelding
Foto:

IJsclub Holten heeft er zin in

HOLTEN - De eerste nachtvorst van dit jaar is al weer een feit, dus ook bij de ijsclubs begint het bloed weer sneller te stromen. Gaat de winter van 2017-2018 een warme winter worden, of eentje waarin de koek en zopie niet aan te slepen is vanwege de aanhoudende ijspret?...

"Wij zijn er klaar voor!" zo liet de IJsclub Holten afgelopen week al weten via Facebook, de moderne hangplek voor schaatsliefhebbers buiten de schaatsperiode. Afgelopen februari kon Holten een week lang genieten van ijs, waarmee Holten een beter schaatsseizoen had dan andere schaatsbanen in de regio. De goede ijsmeesters met hun magische ijs-fluister krachten wisten toen de ijsmassa lang in stand te houden.

Voorbereidingen
Ook voor het komende seizoen zijn inmiddels al veel voorbereidingen getroffen. Je moet dit immers doen vóór de vorst daadwerkelijk er is. Zo werd het gras gemaaid, groen gesnoeid, machines gesmeerd en getest en er kwam een nieuwe duiker en afsluiter met financiële steun van de Rabo Clubkas Campagne.

Leden nodig
De IJsclub Holten is ook begonnen met een ledenwerfactie om zo een mooi getal te bereiken. De IJsclub Holten zit namelijk al jaren aan te hikken tegen het 500-ste lid. Een ledenwerfactie moet uitkomst bieden. Het inschrijven van donateurs is belangrijk om de vaste lasten te kunnen dekken voor de ijsbaan de Noordpool. Het vasthouden van leden is voor alle clubs een uitdaging omdat er minder geschaatst kan worden in een jaar dan vroeger.