Afbeelding
Foto:

Snertrit het Leemspoor

Het seizoen is voorbij, maar toch is het op zaterdag 16 december tussen 10.00 en 15.00 uur nog een keer mogelijk een reisje te maken met het Leemspoor in Rijssen, de zogenaamde Snertrit.

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken. De trein van het Leemspoor brengt u over een fraai bostraject naar het gezellige eindstationnetje bij de remise aan de Markeloseweg 78b of andersom.
Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast. Opstapplaatsen U kunt zowel bij de loods aan de Markeloseweg 78b als bij het station De Koerbelt aan de Arend Baanstraat vertrekken. Zie ook: www.leemspoor.nl

Kerstwandeling

Op 27 december houdt AV Rijssen een Kerstwandeltocht; bedoeld om na de kerstdiners de aangekomen kilo's te verminderen door een stevige wandeling te maken. Men kan kiezen tussen de afstanden 6 en 12 km. Er zijn 2 rustpunten, na 3 km en na 9 km. De wandelaars worden verwend met soep en chocomelk (de kosten hiervan zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen).
Starttijden: 6 en 12 km: 09.00 – 10.00 uur bij Gelagkamer De Keizer, Holterstraatweg 186 in Rijssen.