Kerstkransje in Haarle is een beleving

Op zondag 17 december wordt het Kerstkransje in Haarle ('Een Beleving') gehouden.

Op deze dag kan een prachtige tocht worden gewandeld van ongeveer vijf kilometer langs mooie locaties, met bijzondere activiteiten en muziek voor jong en oud. Onderweg zal ook de inwendige mens niet worden vergeten.
De eerste wandelaars kunnen starten om 11.00 uur. De route zal vanuit het dorp Haarle, via verrassende weggetjes en locaties, door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug gaan. Ook komt u dicht bij de Palthetoren.
Er kan worden gestart tussen 11.00 en 13.30 uur aan de Kerkweg in Haarle, wordt met borden aangegeven. Deelnemen kost € 5,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar € 2,00. Parkeren aan de Molenweg is gratis.

Kerstmiddag
Sofa Rockers

Op zondag 24 december is er een Kerstmiddag bij De Budde aan de Grotestraat in Nijverdal met The Sofa Rockers. Lekkere muziek, een goed glas en tapashapjes! De toegang is gratis. The Sofa Rockers treden op tussen 15.00 en 20.00 uur.

Samen voor de
Voedselbank

De Groei Groep De Schoof en de Alpha Groep De Kruiskerk/De Schoof en basisschool De Veenbrug in Daarlerveen houden ook dit jaar Do-Event. Deze staat in het teken van de Voedselbank. RTV Oost coördineert deze actie.

Op zaterdag 9 december worden in Daarlerveen zoveel mogelijk levensmiddelen ingezameld voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Op woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 december nemen kinderen van De Veenbrug levensmiddelen mee naar school. Kinderen uit de bovenbouw zullen helpen om op vrijdagmiddag het ingezamelde voedsel naar De Schoof te brengen. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Hellendoorn. Voor het inzamelen vraagt de organisatie hulp van de mensen uit Daarlerveen. De Voedselbanken zoeken producten waaraan het grootste tekort is, zoals pasta, rijst of couscous, groenten of peulvruchten in blik, maaltijdsoep in blik, houdbare halfvolle melk, koffie of thee. Natuurlijk zijn ook andere boodschappen welkom.
De Schoof aan de Brugstraat 10 te Daarlerveen is van 10.30 tot 14.30 uur open. Op zaterdag 9 december is het ook mogelijk om een extra gift te geven voor de Voedselbank.