Afbeelding
Foto:

Sportdorp Rijssen weer gezellig succes

RIJSSEN - Op dinsdag 25 juli openden de wethouders Roland Cornelissen en Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten de vierde editie van het De Haar Sportdorp op de atletiekbaan van de AV Rijssen.

De eerste vakantieweek stond in het teken van sport en spel en vooral heel veel plezier met elkaar. Het Sportdorp was bestemd voor de kinderen van de basisschool in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het doel was om kinderen van ouders met een laag budget, een fantastische vakantieweek te bezorgen. En natuurlijk staat daarbij bewegen voorop, aldus Marianne Wessels namens de organisatie.

Begeleiding
Ongeveer 120 kinderen namen dit jaar deel aan het Sportdorp, iedere groep werd tijdens het spelen begeleid door minimaal een of twee begeleiders, die er voor zorgden dat de kinderen zich op hun gemak voelden en er voor zorgden dat de kinderen begeleid mee deden aan de verschillende programmaonderdelen. Op de openingsdag werd deze sportieve week begonnen met een gezamenlijke warming-up verzorgd door Fysio Haarstraat, waaraan niet door alle deelnemers, begeleiders, maar ook door de wethouders Cornelissen en Tijhof werd deelgenomen. Op het programma stonden veel balspelen, waterpolo, waterspelen, lasergame en zoals gebruikelijk kwamen de Colorgauds weer langs om de jongste kinderen de kunst van het vlaggen zwaaien bij te brengen. Traditiegetrouw was er donderdagmiddag de gezellige Sportdag BBQ bij t'Witte Hoes, waaraan werd deelgenomen door de deelnemers, de begeleiders en de ouders van de deelnemers. Tijdens deze spelen werden er verschillende clinics uitgevoerd door diverse\ sportverenigingen.

Goed verzorgd
Tussen de spelen door zorgden cliƫnten van Dagactiviteit De Punt voor fruit en drinken voor de deelnemers en begeleiders. De deelnemers konden tijdens deze vakantieweek elke dag genieten van een lunch verzorgd door 't Witte Hoes. De organisatie kan mede gezien het enthousiasme van de deelnemende kinderen, terug zien op een fantastische vakantieweek. De organisatie zorgde er voor dat elk kind op het Sportdorp veilig was en helemaal zichzelf kon zijn. Het Sportdorp werd mede mogelijk gemaakt door het vele sponsoren en de begeleiders en verdere medewerkers die zich volledig hebben ingezet voor het slagen van deze voor herhaling vatbare vakantieweek voor kinderen hebben ingezet.

Dick Tukkers