Afbeelding
Foto:

Familie van der Kemp vroeg uit de veren voor lommerdmarkt

RIJSSEN - De familie van der Kemp uit Almelo bestaande uit mevrouw Nicole van de Kemp en haar kinderen Marijn (7) en Sharon (8) en hun neefje en nichtje Sanne Moeland (9) en Ruben (7) waren afgelopen week de eerste verkopers op de eerste Lommerdmarkt.

Op donderdagmorgen 27 juli vertrokken zij al om 03.00 uur uit Almelo om zo op tijd een goede verkoopplek te bemachtigen op de Lommerdmarkt in Rijssen. Want: vroeg uit de veren is wel een beetje noodzakelijk voor een mooie plek.

Vroege vogels
Zij waren met nog vijf anderen de eerst aanwezigen op de Lommerdmarkt. Want aldus Nicole zijn de mooiste plaatsjes al bezet en de kinderen kijken uit naar deze dag om een zakcentje te verdienen voor hun overbodige spullen. Volgens Nicole begon de echte handel onder uitstekende weersomstandigheden echter pas om ongeveer 10.00 uur en gingen haar overtollige spullen dan ook grif van de hand. Ze vindt dat er ook dit jaar weer veel belangstelling is voor deze gezellige Lommerdmarkten in Rijssen.

Vaste verkopers
Zij is voor de derde keer aanwezig op de Lommerdmarkt in Rijssen en zij en haar kinderen genieten van deze dagen. Zij vindt het een bijkomend probleempje dat de kinderen zo vroeg uit bed moeten om een mooie plaats te bemachtigen en morgen zijn ze moe, maar het is vakantietijd en dan moeten ze morgen maar uitslapen.

Veel hetzelfde
Vijftien jaar terug ging ik zelf met mijn moeder en een tante naar de Lommerdmarkt in Rijssen voor het zelfde doel. Ik vroeg haar, wat is er veranderd in dit 15jaar? Helemaal niets aldus Nicole, de organisatie is nog steeds prima. Er is wel één uitzondering: in de jaren 2000 stonden de echte handelaren de mensen op te wachten om de mooiste spullen voordat de Lommerdmarkt begon te kopen en later te verhandelen. Maar, zegt Nicole, dit is gelukkig helemaal voorbij.

Vaste traditie
De gemeente Rijssen-Holten organiseert ieder jaar vijf van deze Lommerdmarkten gedurende de zomervakantie. De komende markten zijn op 10, 17 en 24 augustus. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen hier altijd gratis staan, daarboven betaalt men 6,50 euro per meter standplaats.

Dick Tukkers